κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια
τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Ηardcore ταρτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Ολες οι συνταγες για ταρτες θελουν το βουτυρο παγωμενο και θρυμματισμενο, καθως και ελαχιστο ζυμωμα. Επισης μπορουμε να κοψουμε σε κυβακια τα αχλαδια και να τα βαλουμε πανω στην ταρτα ωμα. Το λικερ μπορει να ειναι Tia Maria, Grand Marnier, Kalhua, creme de cafe (το οποιο και προτεινω) Επισης μπορουμε να βρασουμε τα αχλαδια σε ενα μιγμα με νερο, μισο φλυτζανι κονιακ και δυο φακελακια μεντας, ή βανιλια, κανελλα, οτι προτιματε..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-6 ατομα
  1. 1 σφολιατα ετοιμη ή ζυμη δικη μας
  2. Για τη ζυμη
  3. 300 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
  4. 150 γρ βουτυρο
  5. 1 αυγο
  6. 2 κουταλιες σουπας νερο
  7. 100 γρ φυστικι Αιγινης θρυμματισμενο αναλατο
  8. 250 γρ κουβερτουρα θρυμματισμενη
  9. 200 γρ κρεμα γαλακτος
  10. 3 κουταλιες σουπας λικερ
  11. 4-5 αχλαδια
  12. 1 ποτηρι μαυροδαφνη
  13. Μιαμιση κουπα χυμο ροδιου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι το βουτυρο τον κροκο απο ενα αυγο και το νερο.

  2. 2

    Ζυμωνουμε εως οτου η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη (λιγο ζυμωμα)

  3. 3

    Ανοιγουμε φυλλο σε παχος μισου ποντου και το βαζουμε σε βουτυρωμενη φορμα για ταρτες ή σε στρογγυλο ταψακι καλυπτωντας τα πλαινα του με την ζυμη.

  4. 4

    Με ενα πηρουνι τρυπαμε τη ζυμη.

  5. 5

    Ψηνουμε αδεια την ταρτα για 15 λεπτα στους 200 βαθμους.

  6. 6

    Χτυπαμε το ασπραδι προσθετοντας το θρυμματισμενο φυστικι και αλοιφουμε με αυτο την βαση της (ψημενης) ταρτας.

  7. 7

    Ξαναψηνουμε την (αδεια) ταρτα για αλλα 10 λεπτα στους 180 βαθμους.

  8. 8

    Καθαριζουμε τα αχλαδια και τα κοβουμε σε ψιλες φετες.

  9. 9

    Βραζουμε την μαυροδαφνη μαζι με τον χυμο απο ροδια και τοποθετουμε μεσα τα αχλαδια.

  10. 10

    Μολις αρχιζουν να μαλακωνουν, τα σουρωνουμε καλα.

  11. 11

    Απλωνουμε τις κομμενες φετες πανω στην ταρτα.

  12. 12

    Σε μια κατσαρολα βραζουμε την κρεμα γαλακτος σε μετρια φωτια, προσθετουμε την κουβερτουρα, το λικερ, ανακατευοντας με απαλες κυκλικες κινησεις εως οτου διαλυθει η κουβερτουρα.

  13. 13

    Αφηνουμε να κρυωσει λιγο, και αδειαζουμε το μιγμα πανω στην ταρτα με τα αχλαδια

Αντιδράσεις

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα