Τάρτα με σοκολάτα και μηλόπιτα

,

Περιγραφή

Μια συνταγη του Στέλιου παρλίαρου απο το καινούριο του βιβλίο "Σοκολάτα Ξανα " με αρκετες δικές μου παραλλαγές. Υπέροχη γευση δοκιμαστε το!!!

Τάρτα με σοκολάτα και μηλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζυμη της Τάρτας :

  • 200 γρ αλέυρι ( για όλες της χρήσεις)
  • 120 γρ βούτυρο (οχι πολυ παγωμενο) κομμένο σε κυβους
  • 30 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κροκο αυγού
  • λίγο κρύο νερο (2-3 κ.σ)

Για την κρέμα σοκολατας :

  • 300 γρ κουβερτουρα

Για τη μηλόπιτα χρειαζόμαστε :

  • 2΄-3 μήλα τριμμενα στο χοντρό τρίφτη ( κατα προτίμηση κόκκινα αρωματικά)
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος (οχι light )
  • 3 κρόκους
  • 1 ολόκληρο αυγο
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 200-300 γρ καρυδια ψιλοκομμένα στο μπλεντερ
  • 2 κ.σ. κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με σοκολάτα , Με μήλα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: περίπου 8 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκινάμε με την τάρτα μας, κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη. Προσθέτουµε το βούτυρο και ψιχουλιάζουµε.
  2. Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύµη. Της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σε µεµβράνη.
  3. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30' στο ψυγειο ή για 15 λεπτα στην κατάψυξη. Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.
  4. Παίρνουμε ενα πιρουνι και τρυπαμε τον πάτο της ταρτας. Τοποθετουμε μεσα σε μια σακουλα τροφίμων ρυζι (το χρησιμοποιούμαι για βαριδι να μη φουσκωσει η ταρτα μας) Ψήνουμε για 20 '.(τυφλό ψήσιμο)
  5. Αφαιρούµε τη σακούλα με το ρύζι και ψήνουµε για 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε διάλυµα αυγού ή ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί. Ψήνουµε για 3΄- 4΄ επιπλέον. Αφήνουµε να κρυώσει και συνεχίζουµε..
  6. Εν τω μεταξύ λίωνουμε σε μπαιν μαρι την κουβερτουρα και στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιες της σουπας λικερ της προτιμησης μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα πανώ στην τάρτα μας.
  7. Τέλος, Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν, έπειτα αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικα της μηλοπιτας μας στον κάδο, ανακατέυοντας ελαφρά και περιχύνοντας το μίγμα πάνω απο την τάρτα μας με τη σοκολάτα. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-45' στου 180 με 200 βαθμούς.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...