Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Την τρώμε ζεστή, μόλις βγει από το φούρνο!Αντί για σολομό μπορούμε να βάλουμε καπνιστή πέστροφα.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον άνηθο με μαϊντανό.Αν στο ψήσιμο η τάρτα σας φουσκώσει επικίνδυνα, δεν πειράζει. Τρυπήστε την με ένα πιρούνι και θα επανέλθει στα κανονικά της.
Υλικά
-
250 γρ. καπνιστό σολομό
-
1 ματσάκι (5-6) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1 σφηνάκι βότκα
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 κ.γ. ροζ πιπέρι
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
3 αβγά
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος light
-
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
-
πιπέρι
-
λιωμένο μαργαρίνη για την ταρτιέρα
-
Υλικά για τη ζύμη μπριζέ
-
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
150 γρ. μαργαρίνη παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
-
1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
-
1 πρέζα αλάτι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
μαργαρίνη λιωμένο, για το άλειμμα του ταψιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε το ΒΙΤΑΜ και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια τριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Αν δυσκολευόμαστε, προσθέτουμε 2 κ.σ. παγωμένο νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
2
Μόλις τη βγάλουμε, όπως είναι τυλιγμένη, την ανοίγουμε σε φύλλο με το χοντρό πλάστη. Βιταμώνουμε την ταρτιέρα,ξεκολλάμε τη μία πλευρά της μεμβράνης και αφήνοντας την επάνω πλευρά της μεμβράνης την απλώνουμε στην ταρτιέρα.
-
3
Πολύ εύκολα επίσης μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Βιταμώνουμε την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τοιχώματα.
-
4
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όΛη την επιφάνεια προτού απλώσουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση.
-
5
Για την τάρτα, κόβουμε τον σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
-
6
Προσθέτουμε τον σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
-
7
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αβγά και το πιπέρι.
-
8
Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
-
9
Απλώνουμε ομοιόμορφα τον σολομό κι από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
-
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια