moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
Αθήνα,

Τάρτα με ελληνικά τυριά και ντοματίνια. Κατάλληλη για τραπέζι αντί να βάλετε ποικιλία τυριών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την είδα για πρώτη φορά στην εκπομπή "σεφ στον αέρα". Αντί όμως για ζύμη την έφτιαξαν και με απλή σφολιάτα που την τρύπησαν με το πιρουνάκι και την έβαλαν στο φούρνο. Εμείς όμως προτιμούμε την κλασική ζύμη που μας φτιάχνει η μητέρα μου, την οποία την έχουμε φτιάξει από μέρες και διατηρείται στην κατάψυξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 γραμμ.αλεύρι Νο 2 ή όποιο αλεύρι κάνει για ψωμί
  3. λιγότερο από μισό φακελλάκι μαγιά
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. νερό όσο πάρει το ζύμωμα
  6. λίγο λάδι και λίγο βούτυρο λιωμένο για το τέλος
  7. Για τη γέμιση
  8. 250 γραμμ. φέτα
  9. 250 γραμμ. ανθότυρο
  10. 7-8 φέτες μορταδέλα
  11. 200 γραμμ. ντοματίνια
  12. ρίγανη, πιπέρι, θυμάρι (όσο τραβάει η όρεξή σας)
  13. κρητική γραβιέρα τριμμένη όσο χρειαστεί για να καλύψει την τάρτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε τη ζύμηΚοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι.

  2. 2

    Προσθέτουμε στο αλεύρι το νερό και το ζυμώνουμε.

  3. 3

    Ρίχνουμε προς το τέλος λίγο λάδι και λίγο βούτυρο (το βούτυρο προαιρετικά) και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

  4. 4

    Την αφήνουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς την με μια πετσέτα.

  5. 5

    Όταν η ζύμη φουσκώσει την απλώνουμε στην ταρτιέρα (28 εκ.) και την ανοίγουμε με τα δάκτυλα. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάνει τρύπες. Η ζύμη είναι αρκετά ελαστική και μπορούμε να τις διορθώσουμε.

  6. 6

    Χτυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη να κάνει τρυπίτσες και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20΄ (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να αρχίζει η ζύμη να χρυσίζει. Δε χρειάζεται να ρίξουμε πάνω φασόλια. Αρκεί να είναι είναι καλά χαραγμένη η τάρτα μας για να μη φουσκώσει.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε τη γέμισηΑνακατεύουμε τη φέτα με το ανθότυρο. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το πιπέρι.

  8. 8

    Κόβουμε τις φέτες μουρταδέλας σε λωρίδες και τα ντοματίνια στο μισό αν είναι μεγάλα. Τα τσιγαρίζουμε και τα δύο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

  9. 9

    Απλώνουμε στην τάρτα το μίγμα με τη φέτα και το ανθότυρο. Από πάνω προσθέτουμε τα ντοματίνια με τη μορταδέλα. Από πάνω σκεπάζουμε την τάρτα με κρητική γραβιέρα τριμμένη.

  10. 10

    Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) έως ότου χρυσίσει το τυρί και λιώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

anastasia19
anastasia19 @Anastasia1908
Στην καταψυξη πως την διατηρεις?Να φανταστώ άψητη?

Από

moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
στις
Αθήνα,
Με λένε Μαίρη και μαζί με τη γατούλα μου την Καλυψώ μαγειρεύουμε, περνάμε καλά κι αυτό φαίνεται προς τα έξω
Δες περισσότερα