ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Μία δροσερή και ελαφριά τάρτα μήλου, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συγκριτικά με άλλες συνταγές για τάρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το γλυκό χρειάζεστε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. Εγώ επειδή δεν έχω σκεύος για τάρτα, χρησιμοποίησα ένα οβάλ πυρέξ, το οποίο όμως έκανε την ίδια δουλειά. Η κρέμα γάλακτος που επέλεξα ήταν με χαμηλά λιπαρά (20%), ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι αν χρησιμοποιήσετε με πολύ λιγότερα λιπαρά, η κρέμα ίσως να μην αποκτήσει τόσο σταθερή δομή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση της τάρτας
  2. 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 5 γρ. baking powder
  4. 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  5. 2 φιαλίδια σκόνη βανίλιας
  6. 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  7. 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  8. Για τη γέμιση μήλου
  9. 50 γρ. σταφίδες
  10. 30 ml ρούμι ή κονιάκ
  11. 4 μήλα γκόλντεν μετρίου προς μεγάλο μέγεθος
  12. 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια
  13. 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  14. 500 ml κρέμα γάλακτος (20% λιπαρά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ ρίξτε τις σταφίδες και το ρούμι ή το κονιάκ και αφήστε τα για 4 ώρες.

  2. 2

    Για τη ζύμη της τάρτας, σε ένα μπωλ ρίξτε πρώτα όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, βανίλια, ζάχαρη) και ανακατέψτε ελαφρώς.

  3. 3

    Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ομοιγενής, κιτρινωπή ζύμη. Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή, τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  4. 4

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

  5. 5

    Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε τη με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

  6. 6

    Βουτυρώστε ελαφρώς την ταρτιέρα ή το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και τοποθετείστε μέσα το φύλλο που ανοίξατε (να έχει πάχος περίπου 2-3 εκ.). Πάρτε ένα πηρούνι και τρυπήστε την επιφάνεια της ζύμης σε πολλά σημεία.

  7. 7

    Ψήστε τη βάση της τάρτας για 18 λεπτά στη μεσαία σχάρα, βγάλτε τη μετά από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Μη σβήσετε το φούρνο, απλώς μειώστε τη θερμακρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου.

  8. 8

    Για τη γέμιση μήλου, πλύντε και κόψτε σε μικρούς κύβους τα μήλα.

  9. 9

    Τοποθετείστε τα μήλα και τις σταφίδες που είχατε μουλιάσει πάνω στη βάση της τάρτας και απλώστε με τα χέρια σας να πάνε τα υλικά παντού ομοιόμορφα.

  10. 10

    Σε ένα μπωλ ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη μαζί με 200 ml κρέμας γάλακτος.

  11. 11

    Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για να πάρει μια βράση. Αποσύρετε και προσθέστε τη στο μπωλ, ανακατεύοντας καλά.

  12. 12

    Ρίξτε την κρέμα βανίλια πάνω από τα μήλα και τις σταφίδες, προσέχοντας να καλυφθούν τα κενά και να περάσει ανάμεσα στα κομμάτια μήλου και τις σταφίδες.

  13. 13

    Ψήστε την τάρτα για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στους 160 βαθμούς με αέρα.

  14. 14

    Σερβίρετε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας από πάνω φιλέ αμύγδαλο ή/και ζάχαρη άχνη για στόλισμα.

Αντιδράσεις

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα