velissa
velissa @cook_8465374

Μια εύκολη "τάρτα" με βάση από παξιμάδι και κιμά, στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά που μας έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του κιμά που αναφέρει η συνταγή είναι ενδεικτική και εξαρτάται κυρίως από την ποσότητα του κιμά που μας έχει ξεμείνει... Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από μια συνταγή της chef Μυρσίνης Λαμπράκη που προβλήθηκε στην εκπομπή "Chef στον αέρα".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 μερίδες
  1. 300 γρ. μαγειρεμένο κιμά
  2. 3 μεγάλα παξιμάδια
  3. 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  4. 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  5. 1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη
  6. 200 γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση regato καπνιστό)
  7. 1 δόση μπεσαμέλ 

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε πολύ καλά τα παξιμάδια, να μην έχουν κομματάκια.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με τα καρύδια και το λάδι. (Αν ο κιμάς έχει ήδη πολύ λάδι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε)

  3. 3

    Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Σε ένα τσέρκι 28εκ. στρώνουμε το μίγμα με τον κιμά.

  5. 5

    Κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες, στρώνουμε πάνω από το μείγμα και ρίχνουμε μια λεπτή στρώση τυριού.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. 

  7. 7

    Στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Πολύ ωραία συνταγή,αλλά θέλει αρκετό ζουμάκιγιά το παξιμάδι,εγώ το έβαλα και μου πέτυχε\nΕυχαριστούμε για την συνταγή!

Από

velissa
velissa @cook_8465374
στις