Τάρτα παξιμαδιού με κιμά και μπεσαμέλ
Μια εύκολη "τάρτα" με βάση από παξιμάδι και κιμά, στην οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά που μας έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του κιμά που αναφέρει η συνταγή είναι ενδεικτική και εξαρτάται κυρίως από την ποσότητα του κιμά που μας έχει ξεμείνει... Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από μια συνταγή της chef Μυρσίνης Λαμπράκη που προβλήθηκε στην εκπομπή "Chef στον αέρα".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε πολύ καλά τα παξιμάδια, να μην έχουν κομματάκια.
-
2
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με τα καρύδια και το λάδι. (Αν ο κιμάς έχει ήδη πολύ λάδι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε)
-
3
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.
-
4
Σε ένα τσέρκι 28εκ. στρώνουμε το μίγμα με τον κιμά.
-
5
Κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες, στρώνουμε πάνω από το μείγμα και ρίχνουμε μια λεπτή στρώση τυριού.
-
6
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
-
7
Στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (5)