Τάρτα σοκολάτα - καραμέλα

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Γρήγορη τάρτα και γευστικότατη! Όλοι θα νομίζουν ότι είναι "έτοιμη". Ειδικά η καραμέλα είναι έκπληξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο τον Ακή στο"πρωινό μου" με κάποιες παραλλαγές στα γραμμάρια. Στην βάση έβαλα cookies με σοκολάτα υγείας αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σοκολατένια μπισκότα επιθυμείτε ή και ανάμικτα. Διατηρείται η τάρτα εκτός ψυγείου. Μπορούμε την επιφάνεια της τάρτας να την διακοσμήσουμε με καβουρδισμένος ξηρούς καρπούς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
8-10
  1. Βάση
  2. 250-300 γρ. σοκολατένια μπισκότα
  3. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  4. Καραμέλα
  5. 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  6. 190 γρ. ζάχαρη
  7. 1 κ.γ. βούτυρο
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 150 γρ. καρύδια ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  10. Γκανάζ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάνουμε τρίμμα τα μπισκότα ή στο μούλτι ή πατώντας τα με τον πάτο ενός νεροπότηρου σε ένα μπολ.

  2. 2

    Σε μία ταρτιέρα ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το πατάμε με τα χέρια να απλώσει ομοιόμορφα η βάση της τάρτας μας.

  3. 3

    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση για 15 λεπτά στην τελευταία σχάρα.

  4. 4

    Σε τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά (αν είναι μέχρι το 9 η κουζίνα στο 7), μόλις αρχίζει και λιώνει προσθέτουμε ακόμα 2 κ.σ. ζάχαρη. Αυτό το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά μέχρι να τελειώσει όλη μας η ζάχαρη, ανακατεύοντας πάντα.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν αρχίσει να βράζει με προσοχή γιατί φουσκώνει, την ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα μας.

  6. 6

    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν γλάσο η υφή της, περίπου 4-5 λεπτά.

  7. 7

    Αποσύρουμε από την φωτιά κα προσθέτουμε βούτυρο και αλάτι. Ανακατεύουμε.

  8. 8

    Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από την σοκολατένια βάση και πασπαλίζουμε τα καρύδια.

  9. 9

    Σε μπολ αλουμινένιο ή γυάλινο κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.

  10. 10

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.

  11. 11

    Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια.

  12. 12

    Αφήνουμε 5 λεπτά να γίνει χλιαρή και την περιχύνουμε στην τάρτα μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Σχόλια (13)

SOFITSA
SOFITSA @cook_8453500
Τον παρακολουθούσα όταν την έφτιαχνε και τη λιγουρεύτηκα, αλλά λόγω διατροφής χωρίς γαλακτοκομικά δε μπορώ να την δοκιμάσω!Είναι όντως τόσο νόστιμη όσο φαίνεται;Είναι το πρώτο γλυκό που θα δοκιμάσω μόλις μπορέσω!!

Από

tastes to dream
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε