Τάρτα σοκολάτα-λεμόνι
Έχετε δοκιμάσει σοκολάτα σε συνδυασμό με φράουλα, μπανάνα, πορτοκάλι... Λεμόνι όμως; Μη διστάσετε να εμπιστευτείτε για μια ακόμη φορά τον Άκη Πετρετζίκη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι υπέροχο γλυκό πολύ πρωτότυπο και γευστικό!Εμείς που δεν τρώμε τα γλυκόξινα το απολαύσαμε γιατί ειναι πολύ ιδιαίτερο!!!!Επίσης είναι πολύ καλή λύση για επίσκεψη κάπου χωρίς να φοβόμαστε το λιώσιμο της μεταφοράς εκτός ψυγείου!!!!Δε θελω να κανω υποδειξεις αλλα στις δυσκολες μερες που περναμε λογω κρισης,προτεινω να κανετε με τα ασπραδια που θα σας περισσεψουν "Macarons με ινδοκαρυδο" απο το σαιτ.Θα ξετρελαθειτε και με αυτα και δε θα παει τιποτα χαμενο!!!!
Υλικά
-
ΒΑΣΗ
-
250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
-
50 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς
-
2 κουτ.σουπ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
ξύσμα απο ένα λεμόνι
-
ΓΕΜΙΣΗ
-
3 κρόκους αυγων
-
2 βανίλιες
-
χυμό απο 1-2 λεμόνια (κατα προτίμηση)
-
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
-
1 σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή σε φλύδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
-
2
Τρίψτε και τους ξηρούς καρπούς και αν δεν έχετε αντικαταστείστε τους με 50γρ. μπισκότα.
-
3
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της βάσης στρώστε σε φόρμα δαχτυλίδι και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
-
4
Μόλις κρυώσει ελαφρά η βάση ρίξτε εδώ κι εκεί κουταλιές τη μερέντα.
-
5
Επειτα βάλτε το ζαχαρούχο σε μπωλ και προσθέστε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού μέχρι να έχει την ξινάδα που θέλετε.Μετά βάλτε τους κρόκους κι ανακατέψτε.
-
6
Περιχύστε με αυτό την τάρτα σας και προσέξτε να πάει πάνω στις κουταλιές μερέντας για να μην τις ξεράνει ο φούρνος.
-
7
Ψήστε στους 180 για 20 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.
-
8
Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα και συντηρήστε εκτός ψυγείου γιατι παγώνει η μερέντα και σκληραίνει το γλυκό.
Σχόλια (41)
Εγγυηση οι συνταγες του Ακη. Εβαλα απο πάνω τριμμενη κουβερτούρα με γεύση πραλίνα.