Τάρτα σοκολάτας με περισσεύματα κουραμπιέ
Επειδή βαρέθηκα να τρώω κουραμπιέδες αποφάσισα να τους κάνω ένα νόστιμο γλυκάκι
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την εμπνεύστηκα μόνη μου επειδή μου περίσσεψαν αρκετοί κουραμπιέδες που λυπόμουν να πετάξω... έτσι εξαφανίστηκαν!!!Πιστεύω ότι θα ταίριαζαν και ξηροί καρποί στη σοκολάτα αλλά οι κουραμπιέδες μου είχαν πολύ αμύγδαλο οπότε ήταν έτσι κι αλλιώς τραγανό το αποτέλεσμα.
Υλικά
-
Ζύμη τάρτας
-
8-10 κουραμπιέδες(ανάλογα το μέγεθος τους)
-
150 γρ. βούτυρο
-
Κρέμα σοκολάτας
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κουτ. σούπας μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε πρώτα την τάρτα. Βάζουμε στο multi τους κουραμπιέδες και τους κάνουμε σκόνη.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι, αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα γιατι καίει.
-
3
Στρώνουμε σε ταρτιέρα πιέζοντας πολύ με τα χέρια. Πρέπει να στρωθεί καλά στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα.
-
4
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
-
5
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Κόβουμε τη σοκολάτα σε ενα μπώλ και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατέυουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρεμα
-
6
Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και γεμίζουμε την τάρτα, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
-
7
Βάζουμε ψυγείο για 2-3 ώρες να πήξει η κρέμα.
Σχόλια (24)