Mastoras
Mastoras @cook_8486580
Athens,

Τάρτα με πλούσια κρέμα σοκολάτας και χειροποίητο παγωτό βανίλια

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάξτε πρώτα το παγωτό έτσι ώστε να μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα ζεστή... Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 2 γρ. αλάτι
  4. 15 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  5. 240 γρ. αλέυρι
  6. Για τη γέμιση
  7. 120 γρ. σοκολάτα 70%
  8. 150 γρ. γαλά
  9. 40 γρ. ζάχαρη
  10. Για το παγωτό
  11. 200 γρ. γάλα
  12. 1 κλωναράκι βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ομογενοποιούμε το βούτυρο με το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αυγό. Ρίχνουμε τα 60 γρ. αλεύρι ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τα 180.Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη και γεμίζουμε μια φόρμα τάρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160βαθ.για 20 λεπτά.

  2. 2

    Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε την κρέμα και το γάλα με την ζάχαρη. Αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε τους κρόκους.

  3. 3

    Γεμίζουμε την ψημένη βάση με την σοκολάτα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη ανάλογα με το μέγεθος που έχει η τάρτα.

  4. 4

    Για το παγωτο, ανακατεύουμε την ζάχαρη την κρέμα και το γάλα και την βανίλια σε ένα μπολ. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσεις ή αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

  5. 5

    Σερβίρουμε την τάρτα μας με το σπιτικό παγωτό μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Mastoras
Mastoras @cook_8486580
στις
Athens,