Τάρτα Σοκολάτας

Μαγειρεύτηκε 89 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια έξτρα σοκολατένια απόλαυση, εύκολη να τη φτιάξεις και γρήγορη να την καταναλώσεις!

Τη συνταγή αυτή την βρήκα στο πολύ καλό μπλογκ μαγειρικής hungry for life και έκανα εγώ κάποιες μικρές μετατροπές για να έρθει στα γούστα μου. Όταν την έφτιαξα μου φάνηκε λίγη η δόση σοκολατένιας γέμισης κι έτσι έβαλα μιάμιση δόση από αυτή και σχεδόν καθόλου σαντιγύ. Έγινε εξαιρετικά νόστιμη, αλλά πάρα πολύ λιγωτική. Η σαντιγύ το βοηθάει να γίνεται λίγο πιο ανάλφρο (γι'αυτό προσέξτε να μη βάλετε σαντιγύ που έχει ήδη ζάχαρη μέσα). Πάντως αν είστε λάτρης της σοκολάτας αυτός ο τρόπος θα σας ικανοποιησει απόλυτα. 
Για το καραμελωμένο ζαχαρούχο: Μπορείτε να καραμελώσετε εσείς κουτιά με ζαχαρούχο (είτε σε κατσαρόλα όπως λέω, είτε στη χύτρα όπως λέει η συμβουλή που έχω συνδέσει), είτε μπορείτε να αγοράσετε ήδη καραμελωμένο ζαχαρούχο. Πλέον το πουλάνε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ. Αν το κάνετε εσείς, βάλτε περισσότερα στην κατσαρόλα και μετά αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ντουλάπι σας. Έτσι την άλλη φορά θα τα έχετε έτοιμα!
Εάν έχετε έτοιμο το ζαχαρούχο, η τάρτα γίνεται μέσα σε μισή ώρα! 
Κάντε καλού κακού δίαιτα 3-4 μέρες πριν, να την απολαύσετε χωρίς τύψεις. 
Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να την κάνετε λίγο πιο αλκοολική, προσθέτοντας λίγο κονιάκ ας πούμε στη σοκολατένια γέμιση ή να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα υγείας με γεύση από λεμόνι, πορτοκάλι κλπ. 

https://www.youtube.com/watch?v=dJ0rSA47-Ls

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 λεπτά
  1. Για την τάρτα
  2. 20 μπισκότα digestive
  3. 120 γρ. βούτυρο
  4. Για τη γέμιση
  5. Για τη διακόσμιση
  6. λίγη τριμμένη κουβερτούρα
  7. 200-400 γρ. κρέμα γάλακτος (ανάλογα τα γούστα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίψτε τα μπισκότα και βάλτε τα σε μια φόρμα τάρτας.

  2. 2

    Σε κατσαρολίτσα, λιώστε το βούτυρο και την κουβερτούρα.

  3. 3

    Προσθέστε τα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά, να βραχούν τα μπισκότα. Με τα χέρια ή με μια κουτάλα, στρώστε καλά τα μπισκότα γύρω γύρω στη φόρμα, πατώντας τα για να συμπιεστούν. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε την τάρτα μας.

  4. 4

    Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

  5. 5

    Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά. Μετά προσθέστε το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Έτοιμη η σοκολατένια γέμιση.

  6. 6

    Βάλτε τη σοκολατένια γέμιση μέσα στην τάρτα.

  7. 7

    Βάλτε την τάρτα μέσα στο ψυγείο να σφίγγει και εν τω μεταξύ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ (χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, γιατί η γέμιση είναι εξαιρετικά γλυκιά)

  8. 8

    Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο και με ένα κορνέ γεμίστε την από πάνω με τη σαντιγύ.

  9. 9

    Διακοσμήστε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα

  10. 10

    Αν δε βρείτε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο: Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλτε μέσα το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα (όπως είναι ολόκληρο, χωρίς να το ανοιξετε φυσικά). Βάλτε νερό αρκετό ώστε να καλύπτει ολόκληρο το κουτί και βάλτε το να βράσει.

  11. 11

    Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει για 2 ώρες. Προσέξτε το νερό να συνεχίσει να καλύπτει όλο το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια, γιατί αλλιώς μπορεί να έχετε καμιά έκρηξη! Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει.
    Για μεγαλύτερη ευκολία εγώ το κάνω στη χύτρα, όπως λέει και στη συμβουλή που σας παραθέτω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (89)

Σχόλια (331)

mariouli
mariouli @mariou_li
Σε ευχαριστώ πάρα πάρα ακομα μια φορά για τη τιμή!!!!🙏

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε