Τάρτα ZWAN
Μία τάρτα... όλα τα λεφτά!
Υλικά
-
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
75 γραμμάρια Βιτάμ
-
1 αβγό
-
Λίγο αλάτι
-
2-3 κουταλιές παγωμένο νερό
-
200 γραμμάρια ζαμπόν zwan σε μικρά κομματάκια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
150 γραμμάρια τυρί έμενταλ τριμμένο
-
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπωλ και κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο.
-
2
Ρίχνετε εκεί το βούτυρο, το αβγό και το αλάτι και τρίβετε με τα δάχτυλά σας αυτό το μίγμα, μέχρι να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα.
-
3
Προσθέτετε το παγωμένο νερό και ζυμώνετε καλά.
-
4
Τυλίγετε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την παγώνετε για 20 λεπτά. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό και την στρώνετε σε μία φόρμα για τάρτα. Ψήνετε τη ζύμη 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
-
5
Σοτάρετε στο ζαμπόν, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
-
6
Ρίχνετε το ζαμπόν, το κρεμμύδι και το τυρί μέσα στην τάρτα.
-
7
Περιχύνετε τα υλικά με αυτό το μίγμα.
-
8
Ψήνετε την τάρτα για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς να ροδίσει η επιφάνειά της.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια