Ταρτο-μηλόπιτα νηστείας και όχι μόνο..
Κάτι μεταξύ μηλόπιτας και τάρτας με ξεχωριστή γέυση. Η ζύμη λιώνει στο στόμα!
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
300 γραμ μαργαρίνη
-
1 κ.γλυκού κανέλλα
-
3 κ.σ. νερο
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 βανίλιες
-
1/2 κ.γλυκού αλάτι
-
ξύσμα ενός λεμονιού
-
2 1/2 κ.γλυκού μπέικιν
-
0.5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει περίπου
-
Για την γέμιση
-
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
-
5 μήλα χοντροτριμμένα
-
σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνω όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με το χέρι ώστε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
-
2
Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την γέμιση.
-
3
Τρίβω τα μήλα μου και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με την κανέλλα και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να εξταμιστούν τα υγρά και να γίνει σαν μαρμελάδα.
-
4
Ρίχνω στο τέλος τις σταφίδες.
-
5
Απλώνω τα 3/4 της ζύμης σε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι. Φυσικά και στα τοιχώματα ώστα να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα να βάλω την γέμιση μου.
-
6
Βάζω την γέμιση.
-
7
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνω στην μηλόπιτά μου σχέδια όπως στην πάστα φλώρα.
-
8
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 λεπτά.
Σχόλια (2)