Τας κεμπάπ
Μυρωδάτο, μαμαδίστικο φαγητό που έχει κάνει εμφάνιση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι και αρέσει σε όλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδέψτε το με ρύζι ή πουρέ ή ότι άλλο προτιμάτε. Αυτή την συνταγή την ξέρω από τη μαμά μου αν και την έχω πειράξει σαν παιδί κι εγώ...Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες
-
1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
-
1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
-
2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
4 ντομάτες τριμμένες
-
2 κουταλιές πελτέ
-
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
-
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-
1 1/2 κούπα νερό
-
1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
1 κουταλάκι ρίγανη
-
1/4 κουταλάκι κανέλα
-
1/8 κουταλάκι γαρύφαλο
-
1 φύλλο δάφνης
-
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
-
2
Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά εντελώς.
-
3
Αφαιρούμε το σκόρδο.
-
4
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφού τσιγαριστεί και το κρέας για λίγο σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Τέλος, βάζουμε την ντομάτα και το νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σχόλια (30)