Ταχινόπιτα
Ανεβαζει τη διαθεση στη νηστεια
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι νοστιμοτερη αν μεινει 1 - 2 ημερες. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
3 φλυτζ. αλευρι
-
2 κ. γλ. μπεικιν
-
1 κουτ. σοδα
-
1 κουτ. κανελλα
-
1 κουτ. πιπεροριζα
-
3/4 φλ. μελι χλιαρο
-
1 /φλ. ζαχαρη
-
1 φλ. ταχινι
-
1/2 φλ. νερο χλιαρο
-
σταφιδες μαυρες, ξανθες, καρυδια
-
1/2 φλ. χυμο πορτοκαλιου και ξυσμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε σε λεκανη ολα τα υγρα, εκτος απο το χυμο και τα ανακατευετε καλα.
-
2
Κατοπιν προσθέτετε σιγα σιγα τα στερεα εναλλαξ με το χυμο.
-
3
Ο χυλος ειναι πολυ σφιχτος.
-
4
Στρωνετε λαδοκολα σε ταψακι 26αρι και την αλειφετε με ταχινι,
-
5
Απλωνετε το χυλο
-
6
Και ψηνετε σε μετριο φουρνο 1 ωρα περιπου. Οταν κρυωσει πασπαλιζετε με αχνη.
Σχόλια (9)