Ταχινόπιτες αγαπημένες
Γλυκές, σιροπιαστές ταχινόπιτες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, την μαγιά, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
-
2
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 3 λεπτά και βάζουμε στο τέλος το ανθόνερο. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπώλ.
-
4
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ζυμώνουμε καλά και μοιράζουμε στα δύο. Ανοίγουμε με πλάστη και φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε 4 κομμάτια και πατάμε την κάθε μία με τον πλάστη μας. Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά περίπου. Τις βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Σχόλια