Τέλεια cookies με κομμάτια σοκολάτας

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Καταρχήν τη συνταγή τη βρήκα στο site του Γιάννη Λουκάκου. Στη αρχή φοβόμουν πολύ ότι τα μπισκότα θα απλώσουν πολύ και δε θα βγουν ωραία, όπως γίνεται με τα περισσότερα cookies σοκολάτας που έχω δοκιμάσει να φτιάξω. Προς μεγάλη μου έκπληξη βέβαια (αν και άπλωσαν λίγο, αλλά έτσι είναι η συνταγή) έγιναν εξαιρετικά! Η υφή τους μοιάζει με τα SoftKings της Αλλατίνη και η γεύση είναι άπαιχτη! Θα πήγαινα και για καφεδάκι με κάτι φίλες, τους τα πήγα και δεν έμεινε ψύχουλο! Η φώτο που έχω ανεβάσει δεν τα αναδεικνύει ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, καθώς δεν είχε καλό φως, αλλά πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσετε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημασία έχει να τηρήσουμε απόλυτα τις αναλογίες και να βάλουμε ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
15 μπισκότα
  1. 185 γρ. αλεύρι
  2. 125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  3. 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  4. 2 γρ. μπέικιν σόδα
  5. 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
  6. 5 γρ. αλάτι
  7. 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  8. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

  2. 2

    Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη.

  4. 4

    Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες ή για όσο χρόνο διαθέτουμε, πάντως για τουλάχιστον 1-2 ώρες).

  5. 5

    Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.

  6. 6

    Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία