Τέλεια παξιμάδια κανέλας
Τραγανά και απλά παξιμαδάκια κανέλας! Ταιριάζουν πολύ με τσάι και καφεδάκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε προσθέστε στη ζύμη και λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα κοπανισμένα.Ταιριάζουν πολύ!και σκέτα βέβαια είναι πολύ νόστιμα! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
-
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
περίπου 2 φαρίνες
-
2 κουταλιές σούπας κανέλα
-
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
-
σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τελευταία τη φαρίνα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει.
-
2
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και φτιάχνουμε 2 μακριές φρατζόλες τις οποίες πασπαλίζουμε με σουσάμι γύρω γύρω.
-
3
Τις τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (όχι μεγάλη θερμοκρασία, μην μείνουν άψητες μέσα) και όταν ροδίσουν τις βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε σε λεπτές φέτες (σαν τα παξιμάδια) και τις ξαναψήνουμε μπρος πίσω να πάρουν χρώμα και να φριγανιστούν.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις βγάζουμε απ' το ταψί.(γιατί αν είναι ζεστά είναι πιο μαλακά και μπορεί να χαλάσουν).
Σχόλια (20)