elena
elena @cook_8484159
,ellada

Τέλεια αφράτα σαμπλέ γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη κουβερτούρας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε και με μερέντα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 4 ταψιά
  1. 2 κούπες ηλιέλαιο
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 4 κούπες αλεύρι
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  7. 1 κ.σ. λεμόνι
  8. 2 μαρμελάδες φράουλα
  9. 4 σοκολάτες κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

  2. 2

    Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λεμόνι και έπειτα το αλεύρι με το μπέικιν σιγά-σιγά. Πρέπει να γίνει ένα μείγμα μαλακό σαν κέικ.

  3. 3

    Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε στο ταψί απο τη ζύμη μας, σπρώχνοντας με το δάχτυλο για να πέσει.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αέρα για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  5. 5

    Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε με μαρμελάδα.

  6. 6

    Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα μισά σαμπλέ. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

BLONDY1
BLONDY1 @cook_8460111
Φαινονται ωραια ομως ηθελα να ρωτησω η ζυμη γινεται αραιη σαν χυλος απο κεικ?

Από

elena
elena @cook_8484159
στις
,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα