Τέλεια σαμπλέ
Τέλεια αφράτα σαμπλέ γεμιστά με μαρμελάδα και επικάλυψη κουβερτούρας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε και με μερέντα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
-
2
Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λεμόνι και έπειτα το αλεύρι με το μπέικιν σιγά-σιγά. Πρέπει να γίνει ένα μείγμα μαλακό σαν κέικ.
-
3
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε στο ταψί απο τη ζύμη μας, σπρώχνοντας με το δάχτυλο για να πέσει.
-
4
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αέρα για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
5
Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε με μαρμελάδα.
-
6
Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα μισά σαμπλέ. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα.
Σχόλια (2)