ελπικελλυ
ελπικελλυ @cook_8465188
,ελλαδα

Πολύ εύκολα και νόστιμα σαμπλέ!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν περίπου 70 κομμάτια δηλαδή 35 σαμπλέ. Μην φοβηθείτε ότι δεν είναι έτοιμα στα 12 λεπτά ψησίματος γιατί μόλις κρυώσουν σφίγγουν, μόλις πάρουν χρώμα πρέπει να τα βγάλουμε από το φούρνο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35-40 σαμπλέ
  1. 620 γρ. βούτυρο 
  2. 240 γρ. ζάχαρη
  3. 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  5. 1/2 κ.γλύκου σόδα
  6. 1/2 λεμόνι το ξύσμα και τον χυμό του
  7. 2 μαρμελάδες βερύκοκο ή πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το ξύσμα με το χυμό λεμονιού.

  3. 3

    Ανακατεύουμε την σόδα με το κονιάκ και το προσθέτουμε στο μείγμα.

  4. 4

    Χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη την ζύμη.

  5. 5

    Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το χέρι το μείγμα, μέχρι να γίνει απάλο όχι πολύ σφιχτό.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο ή το τραπέζι και ανοίγουμε την ζύμη λεπτή σε πάχος (ανάλογα με το πόσο χοντρά θέλουμε τα σαμπλέ μας δε φουσκώνουν πολύ) και κόβουμε με ένα ποτήρι ή με κουπατ στην μέση μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε μια τρυπούλα για πιο όμορφα.

  7. 7

    Στρώνουμε λαδόκολα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 με αέρα για 10-12 λέπτα. Βγαινουν περίπου 4 ταψιά.

  8. 8

    Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε με μαρμελάδα.

Αντιδράσεις

Από

ελπικελλυ
ελπικελλυ @cook_8465188
στις
,ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα