κύρια φωτογραφία συνταγής Τέλειο γλάσο σοκολάτας
Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738

Γλάσο σοκολάτας λεπτής επικάλυψης που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο - θυμίζει επαγγελματική επικάλυψη για κεράσματα, καριόκες, αλλά και τούρτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

 Όπως ανέφερα νωρίτερα, χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σετούρτες, μικρά γλυκά, μπισκότα, καριόκες, εκλέρ, και οτιδήποτε άλλο θέλει σοκολατένια επικάλυψη. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι μία λεπτή στρώση, με σατινέ όψη, που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο. Ό,τι περισσέψει μπαίνει στο ψυγείο και ξαναχρησιμοποιείται, αφού πρώτα το ζεστάνουμε για να "συνέλθει". Η συνταγή από την μετρ της σοκολάτας, Alice Medrich και το βιβλίο της, "Bitter Sweet"

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
  1. 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (όχι με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο - 55% είναι οκ)
  2. 160 γρ. βούτυρο αγελάδος
  3. 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης ή μέλι
  4. 5 κ.γ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων.

  2. 2

    Ανακατεύουμε τακτικά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχει σχεδόν λιώσει η σοκολάτα.

  3. 3

    Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μίγμα. Δεν χτυπάμε δυνατά.

  4. 4

    Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  5. 5

    Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γλάσο όπως θέλουμε.

Αντιδράσεις

Από

Αντιγόνη
Αντιγόνη @cook_8449738
στις