Τέλειο κέικ καρύδας
Αν θέλετε μπορείτε να χωρίσετε το κέικ σε τρεις πάτους και να τους ενώσετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ή σοκολάτα πριν το καλύψετε με σαντιγί. Έτσι θα έχετε μια υπέροχη τούρτα.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
-
1 1/2 κούπας ζάχαρη
-
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
-
1/4 κουταλάκι σόδα
-
4 αυγά
-
2/3 κούπας γάλα
-
Για την διακόσμηση
-
400 γρ. σαντιγί
-
1/2 κούπας τριμμένο ινδοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε τα για 4' στη μεσαία ταχύτητα να πήξουν και να αφρατέψουν.
-
2
Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
-
3
Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
-
4
Όταν κρυώσει αλείψτε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίστε με το ινδοκαρυδο.
Σχόλια (8)