Τεμπελόπιτα με ό,τι-έχω-στο-ψυγείο

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kamelia8
kamelia8 @kamelia8
,

Χωρίς φύλλο! Μια πανεύκολη τεμπελόπιτα που επιτρέπει πολλές παραλλαγές ανάλογα με το γούστο σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι καθαρά δικό μου "τέκνο", στην προσπάθεια να φτιάξω κάτι σαν ζαμπονοτυρόψωμο, χωρίς φύλλο όμως! Κοιτάζοντας στο ψυγείο, σκέφτηκα να προσθέσω και άλλα υλικά. Μην απορήσετε που δε θα φουσκώσει ιδιαίτερα. Το πάχος της θα είναι περίπου 1 εκατοστό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 ταψάκι 35x24
  1. 1 ποτήρι του νερού γάλα
  2. 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη
  3. 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  4. 3 φέτες ζαμπόν σε τετραγωνάκια
  5. 2 φέτες κασέρι σε τετραγωνάκια
  6. 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
  7. 2 φέτες μπέικον σε κύβους (προαιρετικά)
  8. 2 κ.σ. ντοματοπολτό
  9. 1 κ.γ. κέτσαπ
  10. 1/2 κ.γ. πιπέρι
  11. 1 κ.γ. ρίγανη
  12. 1 κ.γ αλάτι
  13. 1 ποτήρι του νερού (ίσως και λίγο παραπάνω) αλεύρι
  14. 1/2 φλιτζάνι (ίσως και λίγο παραπάνω) ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μην προκαταβάλλεστε με το πλήθος των υλικών!

  2. 2

    Χτυπάμε πρώτα τα αβγά μόνα τους για λίγο με ένα σύρμα.

  3. 3

    Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.

  4. 4

    Προσθέτουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο, ώστε να χυλώσει το μίγμα. Το πόσο λάδι θα βάλετε εξαρτάται από την προτίμησή σας (εγώ έβαλα 1/2 φλιτζάνι γιατί δε μ' αρέσουν οι πολύ λαδερές πίτες).

  5. 5

    Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βιτάμ και ρίχνουμε το μίγμα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kamelia8
kamelia8 @kamelia8
στις
,
Με λένε Μαρία. Η μαγειρική μ' αρέσει, γιατί χαίρομαι να ευχαριστώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Δες περισσότερα