Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Ένα εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και πολύ γευστικό επιδόρπιο με γιαούρτι, φράουλες και πτι μπερ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μμετά τις 2-3 ώρες στην κατάψυξη κι εφ΄όσον έχει περισσέψει γλυκό από την πρώτη δοκιμή, φυλάμε το υπόλοιπο στο ψυγείο.Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες κατά το σερβίρισμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.
-
2
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 ml νερό και τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
3
Βράζει για 2-3' και προσθέτουμε τις φράουλες. Σιγοβράζει για άλλα 2'.
-
4
Σουρώνουμε όλες τις φράουλες και κρατάμε το σιρόπι.
-
5
Λιώνουμε τις μισές φράουλες στο μίξερ και προσθέτουμε το σιρόπι και το λικέρ. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
-
6
Βγάζουμε το μίγμα και το χτυπάμε στο μίξερ για 1-2' αν έχει παγώσει πολύ.
-
7
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ και αναμειγνύουμε με το μίγμα φράουλας, τις υπόλοιπες φράουλες που είχαμε αφήσει και τα πτι μπερ σε σχετικά χονδρά κομμάτια.
-
8
Γεμίζουμε μια τερίνα με το γλυκό, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
-
9
Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως μετά.
Σχόλια (2)