κύρια φωτογραφία συνταγής Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Maridi
Maridi @cook_8481672

Ένα εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και πολύ γευστικό επιδόρπιο με γιαούρτι, φράουλες και πτι μπερ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μμετά τις 2-3 ώρες στην κατάψυξη κι εφ΄όσον έχει περισσέψει γλυκό από την πρώτη δοκιμή, φυλάμε το υπόλοιπο στο ψυγείο.Μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες κατά το σερβίρισμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 0.5 κιλό φράουλες
  2. 150 γρ ζάχαρη
  3. 2 κ.σ. λικέρ (κατά προτίμηση φράουλα ή limoncelo)
  4. 0.5 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  5. 100 γρ. πτι μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.

  2. 2

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 ml νερό και τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  3. 3

    Βράζει για 2-3' και προσθέτουμε τις φράουλες. Σιγοβράζει για άλλα 2'.

  4. 4

    Σουρώνουμε όλες τις φράουλες και κρατάμε το σιρόπι.

  5. 5

    Λιώνουμε τις μισές φράουλες στο μίξερ και προσθέτουμε το σιρόπι και το λικέρ. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες.

  6. 6

    Βγάζουμε το μίγμα και το χτυπάμε στο μίξερ για 1-2' αν έχει παγώσει πολύ.

  7. 7

    Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ και αναμειγνύουμε με το μίγμα φράουλας, τις υπόλοιπες φράουλες που είχαμε αφήσει και τα πτι μπερ σε σχετικά χονδρά κομμάτια.

  8. 8

    Γεμίζουμε μια τερίνα με το γλυκό, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.

  9. 9

    Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως μετά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Kauteri
Kauteri @Marw79
Αγαπημενο γλυκακι ελαφρυ και δροσιστικο.Το φτιαχνω καθε χρονο για επιδορπιο στο πασχαλινο τραπεζι και κλεβει παντα τις εντυπωσεις.!!

Από

Maridi
Maridi @cook_8481672
στις