Θεϊκά Cake Pops

Bαθμολογία: 5
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αυτά τα Cake Pops ειλικρινά αξίζει να τα δοκιμάσετε!! Ένα μόνο θα σας πω: Όσοι τα γεύτηκαν στο πάρτυ της Μαρίας μου μού είπαν οτι τους θύμισε το γνωστό kiss...

Θεϊκά Cake Pops

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. κέικ βανίλια
  • 3 γενναιόδωρες κ.σ. Nutella
  • 2 γενναιόδωρες κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 γενναιόδωρη κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 μαύρη κουβερτούρα
  • 1 λευκή κουβερτούρα
  • χρωματιστή τρούφα
  • ινδοκάρυδο
  • τριμμένο μπισκότο
  • καλαμάκια για σουβλάκια
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Καρύδα , Σοκολάτα , Τυριά
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 25-30 Cake Pops
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά τρίβουμε το κέικ το οποίο δε πρέπει να είναι παραψημένο για να έχει υγρασία.
  2. Προσθέτουμε τη nutella, τη μαρμελάδα και το τυρί κρέμα.
  3. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μάζα.Σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή!! Δε θέλουμε σφιχτή ζύμη γιατί σκοπός μας είναι απέξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά τα Cake Pops μας.
  4. Τυλίγουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε μεσαίες μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Για πιο εύκολο πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με νερό. To ιδανικό είναι να αφήσετε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 8-12 ώρες (ολόκληρο το βράδυ) ώστε να σφίξουν τα τρουφάκια μας.
  5. Την άλλη μέρα το πρωί λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και το βουτάμε, κρατώντας από την πλευρά που έχει τη μύτη, στην κουβερτούρα κι έπειτα το τοποθετούμε στη μπαλίτσα. Επειδή θα μας πάρει λίγη ώρα αυτή η διαδικασία, προτιμότερο είναι να βγάζουμε μια-μια τις μπαλίτσες από το ψυγείο και μόλις βάλουμε το ξυλάκι να τις ξαναβάζουμε αμέσως πάνω στη λαδόκολλα στο ψυγείο.
  6. Μόλις ολοκληρώσουμε με τη διαδικασία θα περιμένουμε τουλάχιστον για μια ώρα προκειμένου να ενωθεί το ξυλάκι με τη μπαλίτσα.
  7. Είστε έτοιμοι να παίξετε με τα χρώματα; Σε αυτό το σημείο αυτοσχεδιάζουμε..Το βασικό είναι να βγάζουμε ένα cake pop από το ψυγείο γιατί θέλουμε να είναι κρύο το μπαλάκι και ζεστή η σοκολάτα για να κολλήσει. Προσοχή!!!!!!! Να μην είναι καυτή η λιωμένη κουβερτούρα γιατί θα μας λιώσει το τρουφάκι μας. Αφήστε την πολύ λίγο να έρθει στη θερμοκρασία του δωματίου.
  8. Τέλος, περνάμε κάθε cake pop από τη κουβερτούρα κι έπειτα από την τρούφα ή το ινδοκάρυδο. Για παράδειγμα, τη μαύρη κουβερτούρα μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με ινδοκάρυδο για να κάνει αντίθεση.
  9. Μόλις το διακοσμήσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι για να σταθεί και αφότου κάνουμε όλα τα cake pops και τα βάλουμε σε ποτήρια (4-5 ανά ποτήρι) βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να τα χρειαστούμε.
  10. Για να τα παρουσιάσουμε σε ένα μπουφέ μπορούμε να πάρουμε ένα φελιζόλ το οποίο θα το κόψουμε κυκλικά και θα το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο και γκοφρέ χαρτί. Έτσι θα έχουμε μια στρογγυλή βάση για τα Cake Pops μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Έμπνευση της στιγμής για το πάρτυ της κορούλας μου!

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από isabell, 12-2-13  
    Τέλεια φαίνονται! Θα τα κάνω σε 2 μέρες και θα γυρίσω σίγουρα με 105 πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 16-2-13  
    Θε'ι'κά όπως και το όνομα τους! Μπράβο! Εγώ έκανα τη ζύμη και την έβαλα σε φορμάκια για μαφινς σε σχήμα καρδιάς (λόγω Βαλεντίνου...) και αφού πάγωσαν τα έλουσα με γκανάζ από σοκολάτα γάλακτος, βγήκαν σαν μικρές παστούλες δηλαδή που τις έτρωγες με κουταλάκι. Φοβερή γεύση, ο συνδυασμός φράουλας σοκολατας και τυριού κρέμας απλά θε'ι'κός! Θα τα ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από roulina, 17-2-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ isabell !!Να τα ξανακάνεις κ να τα δοκιμάσεις κ σαν γλυφειτζούρια!
    #
    Σχόλιο από Μαίρη Π., 21-2-13  
    #
    Σχόλιο από STORM_G, 6-3-13  
    ποιο κεικ βανιλιας εννοεις? Υπαρχει καπου η συνταγη?
    #
    Σχόλιο από roulina, 7-3-13  
    Το κλασσικό κεικ..έχει και τη συνταγή στη συσκευασία γνωστής φαρίνα!!Μπορείς να πάρεις και έτοιμο κεικ από το σουπερ μάρκετ για ευκολία!
    #
    Σχόλιο από roulina, 7-3-13  
    Μαίρη Π. ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από SOYZANA, 16-6-13  
    τα εκανα σημερα ειναι φανταστικα απο γευση το προβλημα ειναι οτι μου επεφταν απο τα ξυλακια και απο τα στικ που πουλανε στο εμποριο για cake pops
    τι μπορει να εκανα λαθος η κουβερτουρα που χρησιμοποιησα δεν ηταν καλη
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-6-13  
    Μπορεί απλά να έκανε ζέστη και να έλιωνε η κουβερτούρα, για αυτό να μην τα κρατούσε, ειδικά αν ήταν μεγάλα τα cake pops σου και είχαν βάρος. Την άλλη φορά κάντα μικρότερα και βάλτα στο ψυγείο, γιατί με την ζέστη θα σου λιώνουν φαντάζομαι.
    #
    Σχόλιο από SOYZANA, 17-6-13  
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
    #
    Σχόλιο από roulina, 29-6-13  
    Όπως είπε και η Ναυσικά είναι σημαντικό το μέγεθος να μην είναι πολύ μεγάλο για να αντέξουν το βάρος τα ξυλάκια.Μήπως ήταν πολύ ζεστή η κουβερτούρα σου?Είχες βουτήξει τα ξυλάκια στην κουβερτούρα για να κολλήσουν πάνω τα τρουφομπαλάκια?Συντηρούνται στο ψυγείο και σε περίπτωση που τα βγάλεις σε μπουφέ προσπάθησε να τα βγάλεις προς το τέλος γιατί δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες...
    #
    Σχόλιο από ΜαράκιΔ, 7-7-13  
    Ωραια συνταγη και ευκολη !! στο παρτυ μου θα εχουν σιγουρη θεση στο μπουφε !
    #
    Σχόλιο από antigoni.gr, 17-8-13  
    εχω ετοιμασει το μείγμα. εχω μια προαίσθηση ότι θα είναι τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από roulina, 11-3-14  
    Eυχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σας!!!
    #
    Σχόλιο από mairyka, 22-5-14  
    Καλησπέρα ...φοβερά φαίνονται...μπορεί να μου πει κάποιος πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγή;;
    #
    Σχόλιο από maria_ilias, 11-12-14  
    τελεια, τα κανω συχνα
    #
    Σχόλιο από jenkar, 10-2-15  
    τα αξίζει τα πιρουνάκια της η συνταγή!τα έκανα κ έγιναν τέλεια.ακολούθησα ολα τα βήματα όπως τα γράφεις κ δεν ειχα κανένα θέμα στάθηκαν μια χαρά!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από eleni.S.4, 16-1-16  
    ποσες μερες μπορουν να μεινουν χωρις να καταναλωθουν κ να μη χαλασουν;εντος η εκτος ψυγειους;θα κανω Σαββατο τα γενεθλια της μικρης μου κ θελω να τα κανω νωριτερα...ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από marfour, 3-3-16  
    Όντως θεϊκά αυτά τα cake pops. Ο συνδυασμός κέικ σοκολάτας, μαρμελάδα και τυρί κρέμα είναι καταπληκτικός. Το δικό μου κέικ ήταν με εσάνς πικραμύγδαλου και του πρόσθετε ακόμα περισσότερο άρωμα και γεύση. Από εμφάνιση πολύ εορταστικά και λόγω Απόκρεων είχαν επιτυχία. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από SiMo, 17-8-16  
    Πολύ νόστιμα! απλοποίησα λίγο τη διαδικασία και αφού έπλασα τη ζύμη του κει με τα υπόλοιπα υλικά, έπλασα τα μπαλάκια, έβαλα αμέσως τα ξυλάκια και τα άφησα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τα βάλουμε μισή ώρα στην κατάψυξη. έτσι γλιτώνουμε αρκετό χρόνο και κόπο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από isabell, 12-2-13  
    Τέλεια φαίνονται! Θα τα κάνω σε 2 μέρες και θα γυρίσω σίγουρα με 105 πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 16-2-13  
    Θε'ι'κά όπως και το όνομα τους! Μπράβο! Εγώ έκανα τη ζύμη και την έβαλα σε φορμάκια για μαφινς σε σχήμα καρδιάς (λόγω Βαλεντίνου...) και αφού πάγωσαν τα έλουσα με γκανάζ από σοκολάτα γάλακτος, βγήκαν σαν μικρές παστούλες δηλαδή που τις έτρωγες με κουταλάκι. Φοβερή γεύση, ο συνδυασμός φράουλας σοκολατας και τυριού κρέμας απλά θε'ι'κός! Θα τα ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από roulina, 17-2-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ isabell !!Να τα ξανακάνεις κ να τα δοκιμάσεις κ σαν γλυφειτζούρια!
    #
    Σχόλιο από Μαίρη Π., 21-2-13  
    #
    Σχόλιο από roulina, 7-3-13  
    Μαίρη Π. ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από SOYZANA, 16-6-13  
    τα εκανα σημερα ειναι φανταστικα απο γευση το προβλημα ειναι οτι μου επεφταν απο τα ξυλακια και απο τα στικ που πουλανε στο εμποριο για cake pops
    τι μπορει να εκανα λαθος η κουβερτουρα που χρησιμοποιησα δεν ηταν καλη
    #
    Σχόλιο από SOYZANA, 17-6-13  
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
    #
    Σχόλιο από roulina, 29-6-13  
    Όπως είπε και η Ναυσικά είναι σημαντικό το μέγεθος να μην είναι πολύ μεγάλο για να αντέξουν το βάρος τα ξυλάκια.Μήπως ήταν πολύ ζεστή η κουβερτούρα σου?Είχες βουτήξει τα ξυλάκια στην κουβερτούρα για να κολλήσουν πάνω τα τρουφομπαλάκια?Συντηρούνται στο ψυγείο και σε περίπτωση που τα βγάλεις σε μπουφέ προσπάθησε να τα βγάλεις προς το τέλος γιατί δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες...
    #
    Σχόλιο από ΜαράκιΔ, 7-7-13  
    Ωραια συνταγη και ευκολη !! στο παρτυ μου θα εχουν σιγουρη θεση στο μπουφε !
    #
    Σχόλιο από antigoni.gr, 17-8-13  
    εχω ετοιμασει το μείγμα. εχω μια προαίσθηση ότι θα είναι τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από roulina, 11-3-14  
    Eυχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σας!!!
    #
    Σχόλιο από maria_ilias, 11-12-14  
    τελεια, τα κανω συχνα
    #
    Σχόλιο από jenkar, 10-2-15  
    τα αξίζει τα πιρουνάκια της η συνταγή!τα έκανα κ έγιναν τέλεια.ακολούθησα ολα τα βήματα όπως τα γράφεις κ δεν ειχα κανένα θέμα στάθηκαν μια χαρά!μπράβο!
    #
    Σχόλιο από marfour, 3-3-16  
    Όντως θεϊκά αυτά τα cake pops. Ο συνδυασμός κέικ σοκολάτας, μαρμελάδα και τυρί κρέμα είναι καταπληκτικός. Το δικό μου κέικ ήταν με εσάνς πικραμύγδαλου και του πρόσθετε ακόμα περισσότερο άρωμα και γεύση. Από εμφάνιση πολύ εορταστικά και λόγω Απόκρεων είχαν επιτυχία. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Lenakistathakos66, 21-2-17  
    #
    Σχόλιο από via finezza, 2-3-17  
    πηρουνακια μετα τη δοκιμη!

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από STORM_G, 6-3-13  
    ποιο κεικ βανιλιας εννοεις? Υπαρχει καπου η συνταγη?
    #
    Σχόλιο από roulina, 7-3-13  
    Το κλασσικό κεικ..έχει και τη συνταγή στη συσκευασία γνωστής φαρίνα!!Μπορείς να πάρεις και έτοιμο κεικ από το σουπερ μάρκετ για ευκολία!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-6-13  
    Μπορεί απλά να έκανε ζέστη και να έλιωνε η κουβερτούρα, για αυτό να μην τα κρατούσε, ειδικά αν ήταν μεγάλα τα cake pops σου και είχαν βάρος. Την άλλη φορά κάντα μικρότερα και βάλτα στο ψυγείο, γιατί με την ζέστη θα σου λιώνουν φαντάζομαι.
    #
    Σχόλιο από mairyka, 22-5-14  
    Καλησπέρα ...φοβερά φαίνονται...μπορεί να μου πει κάποιος πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγή;;
    #
    Σχόλιο από eleni.S.4, 16-1-16  
    ποσες μερες μπορουν να μεινουν χωρις να καταναλωθουν κ να μη χαλασουν;εντος η εκτος ψυγειους;θα κανω Σαββατο τα γενεθλια της μικρης μου κ θελω να τα κανω νωριτερα...ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από via finezza, 2-3-17  
    καλημερα,θα ηθελα μια διευκρινηση.1η που βρεισκουμε το φελιζολ και 2η η κοπελα που εκανε πιο γρηγορη την διαδικασια της πετυχε?(SiMo υπογραφη)
    Να ρωτησω κατι ακομη το κεικ ειναι κανονικο Η νηστισιμο?ποση ωρα πρεπει να ψηθει?Και κατι τελευταιο μηπως πρεπει να ειναι λιγο μπαγιατικο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-3-17  
    Φελιζόλ μπορείς να βρεις ή σε υλικά χειροτεχνίας ή εκεί που πουλάνε μονωτικά υλικά. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις από εκείνα τα πράσινα που έχουν στα ανθοπωλεία για να καρφώνουν τα λουλούδια όταν κάνουν τέτοιες συνθέσεις.
    Μπορείς να στείλεις προσωπικό μήνυμα στην κοπέλα που τα έκανε πιο γρήγορα για να σου πει αν της πέτυχαν. Πιστεύω βέβαια πως αφού το έγραψε εδώ, της πέτυχαν... Πιστεύω πως είναι θέμα ζύμης. Εάν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη ίσως μπορείς να την πλάσεις κατευθείαν, αν είναι λίγο πιο υγρή θα χρειαστεί να σφίξει (σίγουρα αν τα αφήσεις στο ψυγείο θα είναι πιο εύκολη η δουλειά σου)
    Όσο για το κέικ, βάζεις ό,τι κέικ θέλεις και σου βρίσκεται. Η κοπέλα εδώ λέει κεικ βανίλια, εγώ έχω κάνει τέτοια με διάφορα κέικ. Εξαρτάται από τη γεύση που θες. Δε χρειάζεται να είναι μπαγιάτικο (μάλιστα η κοπέλα λέει να μην είναι παραψημένο για να είναι πιο ζουμερό), εγώ έχω κάνει και με μπαγιάτικο που απλώς βάζεις και λίγο γαλατάκι να "ζουμερέψει".

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από SiMo, 17-8-16  
    Πολύ νόστιμα! απλοποίησα λίγο τη διαδικασία και αφού έπλασα τη ζύμη του κει με τα υπόλοιπα υλικά, έπλασα τα μπαλάκια, έβαλα αμέσως τα ξυλάκια και τα άφησα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τα βάλουμε μισή ώρα στην κατάψυξη. έτσι γλιτώνουμε αρκετό χρόνο και κόπο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποκριάτικο πάρτυ!
    Τι θα λέγατε να μπούμε σε αποκριάτικο κλίμα; Ας δι...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον έχε...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    glika
    Ένα βιβλίο 382 αγαπημένων συνταγών, του/της m00nsh1nee
    Ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της tounts
    DIVAs
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της DIVA_med
    party2017
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της vasom_d
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της mariasn