Θεϊκά σνίτσελ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
Χοιρινά σνίτσελ με κρέμα γάλακτος... αλλά το βασιλικό μανιτάρι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και δίνει απίστευτο άρωμα στο πιάτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μοσχοκάρυδο είναι ίσως το συστατικό που αλλάζει την κλασσική γεύση ''αλα κρεμ''. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο πιάτο. Αν δεν βρείτε βασιλικό μανιτάρι, διαλέξτε βωλίτη η κάτι ανάλογο αρωματικό. Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι ή και με πατάτες τηγανητές. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πριν κάνουμε οτιδήποτε, τοποθετούμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμμένα μας μανιτάρια για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και όσο αυτά μουλιάζουν, ετοιμαζουμε τα σνιτσελ.
-
2
Ξεκινάμε με το πανάρισμα των σνίτσελ. Χρειαζόμαστε 3 δοχεία. Ενα για το γάλα, ένα για τα αυγά (ελαφρως χτυπημένα) και ένα για την τριμμένη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα περνάμε με την σειρά απο το καθένα για να παναριστούν.
-
3
Αφού τα πανάρουμε τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Όταν γίνουν, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
-
4
Αφού έχουν μουσκέψει τα μανιτάρια (και λίγο πριν βγάλουμε απο το τηγάνι τα σνίτσελ μας), τα σουρώνουμε και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
-
5
Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βραση. Το χρώμα της σάλτσας θα μετατραπεί σε γκρί ανοιχτό... είναι έτοιμη.
-
6
Σερβίρουμε πάνω απο τα σνίτσελ μας.
Σχόλια (12)