Θεϊκά τρουφάκια σοκολάτας
Σοκολατένια τρουφάκια με πλούσια γεύση και γρήγορα στην παρασκευή τους. Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση τους!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με φουντούκια. Είναι εξίσου νόστιμα.Εάν θέλετε μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα των ξηρών καρπών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά
-
375 γρ. κουβερτούρα
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 φλυτζάνι τσαγιού κοπανισμένα καρύδια
-
1 βανίλια
-
Για το πασπάλισμα
-
ινδική καρύδα ή τρούφα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
2
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
3
Προσθέτουμε τα καρύδια.
-
4
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
-
5
Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε μίγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε την ινδική καρύδα ή την τρούφα και τα "ρολλάρουμε".
-
6
Τα βάζουμε σε μικρά καραμελόχαρτα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Σχόλια (29)