κύρια φωτογραφία συνταγής Θρακιώτικη λαχανιά με λουκάνικο χωριάτικο
derbaso
derbaso @cook_8453948
,greece

Χειμωνιάτικο φαγητό, πολύ απλό στον τρόπο παρασκευής του, υγιεινό και νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί το λάχανο βγάζει πολύ από μόνο του!!!! Καλό είναι να μη σας ξεφύγει πολύ λάδι γιατί θα βγάλουν και τα λουκάνικα λίπος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
4-5 άτομα
  1. 2-3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα (10 εκ το κομμάτι)
  2. 1 λάχανο φρέσκο
  3. 1 κουτί ντοματάκια 400 γρ. ψιλοκομμένα
  4. 1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη
  5. 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι γλυκό
  6. 1/4 φλυτζ. λάδι
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε μια βάθειά κατσαρόλα με το λάδι της συνταγής.

  2. 2

    Αφού πάρουν χρώμα τα λουκάνικα ρίχνουμε το λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια. (όχι μικρά γιατί με το βράσιμο θα λιώσει)

  3. 3

    Αφήνουμε να μαραθεί λίγο το λάχανο με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας τακτικά.

  4. 4

    Ρίχνουμε κατόπιν τα ντοματάκια, την πιπεριά ολόκληρη, το πιπέρι και το αλάτι.

  5. 5

    Χαμηλώνουμε τη  φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το λάχανο. Καλό είναι να μείνει μόνο με το λαδάκι του.

  6. 6

    Το φαγητό αυτό είναι πιο νόστιμο όταν είναι πικάντικο.

  7. 7

    Συνοδεύεται με ντόπιο κόκκινο κρασί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
ωραιος μεζές για κρασάκι,καυτερός και τώρα με το κρύο τραβιέται εξαιρετικα\r\nτο έφτιαξα εχθές και εγινε ανάρπαστο\r\nπροτείνω το λουκάνικο να ειναι καυτερό γιατι δεν πρεπει να διαφέρει απο την σαλτσούλα του\r\nευχαριστούμε πολύ!!!!!!!

Από

derbaso
derbaso @cook_8453948
στις
,greece