Θρακιώτικη λαχανιά με λουκάνικο χωριάτικο
Χειμωνιάτικο φαγητό, πολύ απλό στον τρόπο παρασκευής του, υγιεινό και νόστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί το λάχανο βγάζει πολύ από μόνο του!!!! Καλό είναι να μη σας ξεφύγει πολύ λάδι γιατί θα βγάλουν και τα λουκάνικα λίπος.
Υλικά
-
2-3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα (10 εκ το κομμάτι)
-
1 λάχανο φρέσκο
-
1 κουτί ντοματάκια 400 γρ. ψιλοκομμένα
-
1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη
-
1 κ.γ κόκκινο πιπέρι γλυκό
-
1/4 φλυτζ. λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε μια βάθειά κατσαρόλα με το λάδι της συνταγής.
-
2
Αφού πάρουν χρώμα τα λουκάνικα ρίχνουμε το λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια. (όχι μικρά γιατί με το βράσιμο θα λιώσει)
-
3
Αφήνουμε να μαραθεί λίγο το λάχανο με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας τακτικά.
-
4
Ρίχνουμε κατόπιν τα ντοματάκια, την πιπεριά ολόκληρη, το πιπέρι και το αλάτι.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το λάχανο. Καλό είναι να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
-
6
Το φαγητό αυτό είναι πιο νόστιμο όταν είναι πικάντικο.
-
7
Συνοδεύεται με ντόπιο κόκκινο κρασί.
Σχόλια (8)