Θρακιώτικο κοτόπουλο με πλιγούρι
Υλικά
-
1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
250 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
-
380 γρ. πλιγούρι
-
1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr για το πλιγούρι
-
500 ml καυτό νερό για το πλιγούρι
-
500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
-
3 κουτ. σούπας πελτές τομάτας Pummaro
-
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
-
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό ρίγανη
-
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
-
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκάνη ρίξτε το καυτό νερό μαζί με τον Κnorr σπιτικό.
-
2
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και προσθέστε το πλιγούρι έως ότου μουσκέψει και πιει τα υγρά του.
-
3
Σε ένα ρηχό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό.
-
4
Αφήστε το να θερμανθεί καλά και να κάψει.
-
5
Παράλληλα καρυκεύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με όλα τα μπαχαρικά.
-
6
Ρίξτε τα κοτόπουλα στο καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα.
-
7
Σβήστε με τη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα και διαλύστε τον πελτέ της τομάτας σε 2 ½ ποτήρια χλιαρό νερό και συμπληρώστε μέσα στο κοτόπουλο.
-
8
Μαγειρέψτε έως ότου το κοτόπουλο είναι μαλακό.
-
9
Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί βγάζετε τα κομμάτια από το σκεύος και ρίξτε το μουσκεμένο πλιγούρι.
-
10
Συνεχίστε το μαγείρεμα και προσθέστε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και το κοτόπουλο.
-
11
Μαγειρέψτε για ακόμα 20 λεπτά έως ότου δέσει και χυλώσει το πλιγούρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια