Τηγανιά αλα MarBo
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να φυγει ο πολυς αφρος απο το χοιρινο και να μαγειρευτει γρηγοροτερα μπορειτε να το βρασετε πρωτα 5-10'. Προσεξτε να μην βρασει πολυ η κρεμα και νερουλιασει. Ταιριαζει πολυ με ρυζακι ή πατατες τηγανητες.
Υλικά
-
1 κιλο χοιρινή τηγανιά (μπορειτε να βαλετε και κοτόπουλο, γινεται πιο ελαφρυ)
-
1 λ. κρέμα γάλακτος (αν θελετε και λιγοτερη)
-
1 ποτήρι κρασί
-
λιγο λάδι
-
αλάτι και πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο, βασιλικό, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε λιγο λαδι στο τηγανι -γιατι θα βγαλει λιπος το κρεας- και τσιγαριζετε το κρεας μεχρι να ροδισει και να μαλακωσει λιγο. Αλατοπιπερωνετε και ανακατευετε. Σβήνετε με το κρασι.
-
2
Στη συνεχεια προσθετετε την κρεμα γαλακτος, τα μυρωδικα, λιγο αλατακι και πιπερι και αφηνετε να σιγοβρασει μεχρι να δεσει η σαλτσα και να μαλακωσει το κρεας. Καλη ορεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)