panoskef08
panoskef08 @cook_8497857
,greece

Ιδανικό μεζεδάκι για να συνοδεύσετε ένα πολύ καλό κρασί ή τσίπουρο μαζί με καλούς φίλους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε τις πράσινες πιπεριές σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν οι πολύχρωμες όπως επίσης και να αφαιρέσετε τη μουστάρδα αν δεν είναι της αρεσκείας σας. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εκπληκτικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1/2 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)
  2. 1/2 κιλό κοτόπουλο (για τηγανιά)
  3. 3 κρεμμύδια (σε ροδέλες)
  4. 1 πιπεριά κίτρινη (σε ροδέλες)
  5. 2 πιπεριές κόκκινες (σε ροδέλες)
  6. 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  7. 1 ποτηράκι μπύρα (ποτήρι του κρασιού)
  8. 2 κυβάκια ζωμό λαχανικών
  9. 1 κ. πιπέρι
  10. 1 κ. κάρυ
  11. 1 κ. της σούπας ρίγανη
  12. 1 κ. της σούπας θυμάρι
  13. 1-2 λεμόνια
  14. 2 κ. αλάτι
  15. 4 κ. της σούπας μουστάρδα
  16. 1 κ. μέλι
  17. 1 ποτήρι νερό
  18. 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω το χοιρινό και το κοτόπουλο για 30’ μαζί με το ζωμό, το ξαφρίζω όποτε χρειαστεί, το σουρώνω σε ένα τρυπητό και το αφήνω στην άκρη.

  2. 2

    Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω πολύ καλά τη μουστάρδα, το νερό και το μέλι.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι ρίχνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά έπειτα το σκόρδο και τέλος ρίχνω το χοιρινό και το κοτόπουλο και ανακατεύω πολύ καλά. Σβήνω με την μπύρα και αφήνω λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. 4

    Έπειτα στύβω και ρίχνω στο τηγάνι τα λεμόνια έπειτα το νερό που έχω διαλύσει τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και αφήνω μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

eliza04
eliza04 @cook_8464357
Νοστιμότατη!! Συνήθως δεν έβραζα το κρέας πριν εκανα παρόμοια συνταγή με μπύρα,μέλι και ξύδι βαλσάμικο αλλά από εδώ και πέρα θα καθιερωθεί αυτή μου άρεσε περισσότερο! Παρέλειψα μόνο τις πιπεριές γιατί ο άντρας μου πάντα τις αφήνει στην άκρη. Ευχαριστούμε!

Από

panoskef08
panoskef08 @cook_8497857
στις
,greece