PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Η κλασική κοτοτηγανιά με λίγα υλικά, αλλά το πετιμέζι θα απογειώσει το πιάτο σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται με ρύζι ή με πατάτες.

https://www.youtube.com/watch?v=oiVytgd8o_w

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μερίδες
  1. 400 γραμμάριο κοτόπουλο
  2. 1 φρέσκο κρεμμύδι
  3. 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  4. 1 κ.σ. πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο
  5. αλάτι
  6. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτω το κοτόπουλο, που πριν το έχω κόψει σε κύβους.

  2. 2

    Σε δυνατή φωτιά θωρακίζω καλά το κρέας μου και μόλις πάρει χρώμα χαμηλώνω την φωτιά και προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Ανακατεύω μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και στο τέλος προσθέτω το πετιμέζι, συνεχίζω το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη δέκα λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tahitian
tahitian @artist_ea
Το μελι και το πετιμεζι πραγματι ταιριαζουν με το κοτοπουλο,κακως δεν εβαλα περισσοτερο.Εβαλα ξερο κρεμμυδι,οχι φρεσκο και προσθεσα παπρικα,σουμακ και τζιντζερ.Η ποσοτητα στο βουτυρο μου φανηκε υπερβολικη.Με τοσο πετιμεζι,σηκωνε και το λεμονι του.

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα