Τηγανιά πολύχρωμη και πικάντικη
Ένας μεζές εύκολος και νόστιμος νομίζω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολλές φορές βάζω την τηγανιά σε πήλινα σκεύη με κασέρι από πάνω για ένα τέταρτο στον φούρνο. Ρίχνω και 2-3 κομματάκια βούτυρο να λιώσει πάνω στα κασέρια.
Υλικά
-
1 κιλό τηγανιά χοιρινή
-
ρίγανη
-
θυμάρι
-
αλάτι
-
2 κόκκινες πιπεριές
-
2 πράσινες πιπεριές
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. καφε κόκκινο κρασί
-
3 κ.σ. κόκκινη σάλτσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω το τηγάνι και ρίχνω την τηγανιά. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα συνεχώς να μην κολλήσουν τα κομμάτια του κρέατος. Όταν αρχίζει το κρέας να βγάζει τα υγρά του, ρίχνω ρίγανη, θυμάρι και το κρασί.
-
2
Μόλις εξατμισθεί το κρασί, βάζω τις πιπεριές που τις έχω κόψει σε φέτες.
-
3
Ανακατεύω και προσθέτω το ελαιόλαδο. Αφήνω 5΄και ρίχνω την σάλτσα με το αλάτι. Σε 20΄το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σχόλια (3)