Τηγανιά σε κίτρινη σάλτσα και ριζότο

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
chrgkr
chrgkr @cook_8519301

Χοιρινή τηγανιά ή κοτόπουλο σε σάλτσα μουστάρδας και κρέμα γάλακτος και ρυζότο με λαχανικά ως συνοδευτικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχεδόν 3 κανονικές μερίδες βγάζει η αναλογία υλικών που σας έδωσα.(φουλ θερμίδες, δεν είναι για συνέχεια χεχε) .Προσωπικά στο κρέας βάζω λίγο κάρυ και καυτερά πιπέρια (τσίλι μπούκοβο πιπεριά, ανάλογα τι θα έχω), ταιριάζει αρκετά! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Για την τηγανιά
  2. 0.5 κιλό χοιρινό ή στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  3. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  4. 1 πιπεριά γλυκιά της προτίμησής σας
  5. λίγα μανιτάρια (προαιρετικά)
  6. 1 σφηνακι κρασι
  7. 1 φλτζ. του καφέ μουστάρδα (ή όσο προτιμάτε)
  8. 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. πάπρικα
  12. ελαιόλαδο
  13. Για το ρυζότο
  14. 1  μέτρια κούπα ρύζι
  15. 3 ίδιες κούπες νερό (και όσο άλλο πάρει)
  16. 1 φλτζ. τσαγιού λαχανικά ανάμεικτα
  17. 1  κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  18. 1 κύβο ζωμό
  19. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδελες ή τα ψιλοκόβουμε, ανάλογα τα γούστα και τα βάζουμε σε ενα βαθύ τηγάνι να σωταριστούν αφού κάψει το λάδι σε σιγανή φωτιά.

  2. 2

    Στην συνέχεια βάζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει το μείγμα μας και όσο πάρει κατά την διάρκεια, μέχρι να βράσει καλά, αλλά δεν θέλουμε να έχει νερά στο τηγάνι όταν θα είναι έτοιμο (αν είναι τελείως στεγνό προσθέστε μισό ποτήρι του κρασιού νερό).

  4. 4

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την μουστάρδα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε για να πάει παντού και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να δέσει.

  5. 5

    Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει το ρύζι τα λαχανικά, τον ζωμό, αλάτι όσο θέλουμε, τις 3 κούπες νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει, το ελέγχουμε συχνά για να προσθέσουμε νερό εάν τυχόν χρειαστεί ώστε να μην κολλήσει. Όταν θα είναι έτοιμο, βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί.

  6. 6

    Σερβίρουμε και καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια

katrines2
katrines2 @cook_8462031
νόστιμο!!! θα το ξανακάνω!! ευχαριστώ πολύ!!

Από

chrgkr
chrgkr @cook_8519301
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα