Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Νοστιμότατο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν ρίξουμε το κρασί, καλό είναι να μήν το αφήσουμε στη φωτιά για πάνω από 5', γιατί εξατμίζεται το κρασί και χάνει τη γεύση του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
3-4 άτομα
  1. 400 γρ μοσχάρι σε κομμάτια
  2. 1 ποτ.κρ. λευκό κρασί ή μαυροδάφνη
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. αλάτι
  6. ρίγανη
  7. μαιντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.

  2. 2

    Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.

  3. 3

    Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και όταν μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι πασπαλισμένο με ρίγανη.

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).

  5. 5

    Όταν έχει βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι και μαιντανό.

  6. 6

    Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση (περίπου 5') και μετά το σερβίρουμε ζεστό!

Αντιδράσεις

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα