Τηγανίτες 2
Μια συνταγή από το βιβλίο της γιαγιάς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να σερβίρουμε με μερέντα, μέλι ή ζάχαρη! Προσοχή στο λάδι! Μην βάλετε υπερβολικά πολύ, γιατί θα το ρουφήξουν οι τηγανίτες και θα γίνουν βαριές.
Υλικά
-
2 κούπες αλεύρι
-
ξηρή μαγιά
-
2 κούπες νερό
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
-
2
Αφού η ζύμη γίνει αρκετά πηχτή σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά).
-
3
Σε ένα τηγάνι βάζουμε άφθονο σπορέλαιο να κάψει και αφού η ζύμη φουσκώσει με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε σχήμα μπάλας.
-
4
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και έπειτα τις βάζουμε σε μπολ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια