Τηγανητές Ελιές

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εξαιρετικός μεζές για κρασί!  Παλιά συνταγή που απαντάται κυρίως στην Κορινθία.

Τηγανητές Ελιές
photo: tzoulitsa

Συνταγή από:

loxandra

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 χούφτα ελιές θρούμπες (λαδοελιές)
  • 2 ξηρά κρεμμύδια μετρίου μεγέθους
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 σφηνάκι ξύδι
  • (αρκετό ψωμί για να βουτήξετε)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλμυρές λιχουδιές
Εποχιακά: Χειμωνιάτικη
Μέθοδος: Τηγανιού
Φτιάχνει: 2-4 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 7' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνάτα.
  2. Τα σωτάρουμε σε ζεστό λάδι.
  3. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τις ελιές.
  4. 'Οταν οι ελιές "φουσκώσουν" και γυαλίζουν (σε 2-3 λεπτά δηλαδή), σβήνουμε με μισό σφηνάκι ξύδι.
  5. Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρειάζεται απλό ξύδι και τρώγεται ως επί το πλείστον χειμώνα.  Άν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κρεμμύδι (γλυκαίνει ο μεζές).

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, για να είστε βέβαιοι πως είναι ελεύθερα γλουτένης

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 21-4-17  

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 21-4-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Μια Ελλάδα νοστιμιές!
    Στην Ευρώπη σας πήγα, στον κόσμο σας ταξίδεψα, ώρα...