Τηγανητές γαρίδες με χυλό μπύρας και 3 εύκολα dips

Καλλιμάνης
Καλλιμάνης @cook_8508225

Λίγα μυστικά ακόμα

Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος Kallimanis
  2. 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι
  4. 1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
  5. 1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
  6. 3/4 φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
  7. λάδι για το τηγάνισμα
  8. Για το 1ο dip
  9. 50 γρ. pesto βασιλικού
  10. 100 γρ. μαγιονέζα
  11. 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  12. Για το 2ο dip
  13. 100 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  14. 100 γρ. μαγιονέζα
  15. 50 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
  16. 1 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα
  17. 3 γρ. γλυκάνισος
  18. Για το 3ο dip
  19. 50 γρ. κέτσαπ
  20. 100 γρ. μαγιονέζα
  21. 35 γρ. πάστα ελιάς
  22. 100 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  23. 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

  2. 2

    Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.

  3. 3

    Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

  4. 4

    Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.

  5. 5

    Προσθέτουμε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

  6. 6

    Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάμε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3΄-4΄περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  7. 7

    Γαρνίρουμε τις γαρίδες με φέτες λεμονιού και τις συνοδεύουμε με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.

  8. 8

    Για τα 3 dips, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της κάθε συνταγής στο blender μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε μαζί με τις γαρίδες.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Sofoul@
Sofoul@ @cook_8505947
Πολύ νόστιμες!Τα dιps δε τα έχω κάνει διότι σχεδόν πάντα κάνω αυτη τη συνταγή σε κάποια νηστεια...αλλά φαίνονται λαχταριστές...ίσως τις δοκιμάσω κάποια στιγμή!Ευχαριστούμε για την όμορφη και εύκολη συνταγή!

Από

Καλλιμάνης
στις