Τηγανητές γαρίδες με χυλό μπύρας και 3 εύκολα dips
Λίγα μυστικά ακόμα
Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr
Υλικά
-
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος Kallimanis
-
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι
-
1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα ή τσίλι
-
1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
-
3/4 φλιτζανιού μπίρα (περίπου)
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
Για το 1ο dip
-
50 γρ. pesto βασιλικού
-
100 γρ. μαγιονέζα
-
100 γρ. κατίκι Δομοκού
-
Για το 2ο dip
-
100 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
-
100 γρ. μαγιονέζα
-
50 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
-
1 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα
-
3 γρ. γλυκάνισος
-
Για το 3ο dip
-
50 γρ. κέτσαπ
-
100 γρ. μαγιονέζα
-
35 γρ. πάστα ελιάς
-
50 γρ. μουστάρδα
-
100 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
-
15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
-
2
Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.
-
3
Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
-
4
Σε μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
-
5
Προσθέτουμε στο μείγμα μπίρα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
-
6
Κρατώντας τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάμε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3΄-4΄περίπου γυρίζοντας τις για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
7
Γαρνίρουμε τις γαρίδες με φέτες λεμονιού και τις συνοδεύουμε με μία δροσερή, ανάμικτη σαλάτα.
-
8
Για τα 3 dips, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της κάθε συνταγής στο blender μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε μαζί με τις γαρίδες.
Σχόλια