MMargarita
MMargarita @cook_8496442
,Greece

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ξέρω αν η συνταγή υπάρχει εδώ ή σε κάποιο βιβλίο γραμμένη, απλά την συνταγή αυτή την αγαπώ ιδιαίτερα ..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 κούπα γάλα φρέσκο
  2. λίγο αλάτι
  3. 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  4. λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  5. λγο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα (όχι ζεστό), τα αυγά και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός όχι πηχτός. Τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο σπορέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Φροντίζουμε το τηγάνι να είναι αντικολλητικό και το σπορέλαιο να απλωθεί παντού.

  3. 3

    Με μία κουτάλα μεγάλη παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε μικρές σχετικά ποσότητες στο τηγάνι σε απόσταση η μία από την άλλη. Αφού τηγανιστούν από την μία πλευρά, γυρίζουμε και από την άλλη.

  4. 4

    Σερβίρουμε με μέλι, κανέλλα και αγάπη..

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

milva
milva @milva1997av
Έτσι μου τις έφτιαχνε και η μαμά μου και ανάλογα πόσο \"σφιχτός\" γινόταν ο χυλός είτε έφτιαχνε τηγανίτες είτε λουκουμάδες.Γίνονται υπέροχες όπως και να τις φτιάξεις!!Τα παιδιά μου τις λατρεύουν.

Από

MMargarita
MMargarita @cook_8496442
στις
,Greece