Τηγανίτες με Philadelphia και μαρμελάδα βύσσινο
Υλικά
-
Για το χυλο
-
1 1/2 φλιτζ. αλευρι
-
2 κουτ. σ. ζαχαρη
-
1 πρεζα αλατι
-
3 κουτ. γλ. μπεικιν παουντερ
-
3 αβγα
-
1 φλιτζ. γαλα
-
3 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
-
λαδι για τηγανισμα
-
Για το γαρνιρισμα
-
2 πακετα φρεσκο τυρι κρεμα Philadelphia
-
μαρμελαδα βυσσινο
-
σιροπι βυσσινο (προαιρετικα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε σ'ενα μπολ το αλευρι, τη ζαχαρη, το αλατι και το μπεικιν παουντερ.
-
2
Χτυπαμε τα αβγα, το γαλα και το λαδι (εάν βάλουμε) και τα προσθετουμε στο μπολ με τα υπολοιπα υλικα.
-
3
Σε ζεστο λαδι τηγανιζουμε 2 κουταλιες της σουπας χυλο για καθε τηγανιτα.
-
4
Οταν οι τηγανιτες ροδισουν και απο τις 2 πλευρες, τις αραδιαζουμε σε πιατελα που εχουμε τοποθετησει αποροφητικο χαρτι.
-
5
Τοποθετουμε σε καθε τηγανιτα απο ενα κουταλακι του γλυκου τυρι κρεμα, γαρνιρουμε με τη μαρμελαδα βυσσινο και περιχυνουμε με το σιροπι εαν θελουμε.
Σχόλια (2)