κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανίτες με Philadelphia και μαρμελάδα βύσσινο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-9 μεγαλες τηγανιτες
  1. Για το χυλο
  2. 1 1/2 φλιτζ. αλευρι
  3. 2 κουτ. σ. ζαχαρη
  4. 1 πρεζα αλατι
  5. 3 κουτ. γλ. μπεικιν παουντερ
  6. 3 αβγα
  7. 1 φλιτζ. γαλα
  8. 3 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
  9. λαδι για τηγανισμα
  10. Για το γαρνιρισμα
  11. 2 πακετα φρεσκο τυρι κρεμα Philadelphia
  12. μαρμελαδα βυσσινο
  13. σιροπι βυσσινο (προαιρετικα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατευουμε σ'ενα μπολ το αλευρι, τη ζαχαρη, το αλατι και το μπεικιν παουντερ.

  2. 2

    Χτυπαμε τα αβγα, το γαλα και το λαδι (εάν βάλουμε) και τα προσθετουμε στο μπολ με τα υπολοιπα υλικα.

  3. 3

    Σε ζεστο λαδι τηγανιζουμε 2 κουταλιες της σουπας χυλο για καθε τηγανιτα.

  4. 4

    Οταν οι τηγανιτες ροδισουν και απο τις 2 πλευρες, τις αραδιαζουμε σε πιατελα που εχουμε τοποθετησει αποροφητικο χαρτι.

  5. 5

    Τοποθετουμε σε καθε τηγανιτα απο ενα κουταλακι του γλυκου τυρι κρεμα, γαρνιρουμε με τη μαρμελαδα βυσσινο και περιχυνουμε με το σιροπι εαν θελουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

july88
july88 @cook_8468542
Καταπληκτικός συνδιασμός, πολύ φίνα και ελαφριά γεύση. Ότι πρέπει για πρωινό ή και βραδυνό. Έβαλα μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη.Επίσης έβαλα μόνο 1 αυγό γιατί αποφεύγω τα πολλά, όπου μπορώ. Καθιερώνονται οι τηγανίτες σου. Σε ευχαριστώ για τη συνταγή.

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα