κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανίτες με ρούμι και σταφίδες

Τηγανίτες με ρούμι και σταφίδες

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Chryssa1981
Chryssa1981 @cook_8465802
,Ελλάδα

Κλασσικό γλυκό, πολύ εύκολο για το απογευματινό σνακ των παιδιών, για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για να "κλείσετε" γλυκά ένα γεύμα. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν χρειάζεται πολύωρη προετοιμασία και τα υλικά τα έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Θα σας γράψω τη συνταγή όπως την έχει το ένθετο που περιοδικού "Ζαπινγ", "Τα μυστικά της κουζίνας" αλλά και την δική μου παραλαγγή που είναι πιο υγειινή αλλά και για όσες προσέχετε τη σιλουέτα σας. Πάμε λοιπόν!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που δεν έχετε ρούμι μαύρο, μπορείτε να βάλετε κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ με βάση κρέμα ή σοκολάτα όπως το "Καλούα", "Μπέιλις" ή "Μπατίντα ντε κόκο". Γίνετε εξίσου τέλειο το μείγμα και πέρνει τέλειο άρωμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 - 12 τηγανίτες
  1. Παραλλαγή δική μου
  2. 150 γρ. αλέυρι ολικής αλέσεως
  3. 40 γρ. μέλι
  4. 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  5. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. Λίγη κανέλα σε σκόνη
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. Ασπράδι από ένα αυγό χτυπημένο
  9. 1 βανίλια
  10. 150 ml γάλα με 1,5% ή 0% λιπαρά
  11. 2 κ.σ. ρούμι μαύρο
  12. 75 γρ. σταφίδες
  13. 60 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  14. 1 κ.γ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  15. Μέλι για το σερβίρισμα
  16. Υλικά περιοδικού
  17. 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  18. 40 γρ. ζάχαρη
  19. 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  20. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  21. Λίγη κανέλα σε σκόνη
  22. 1 πρέζα αλάτι
  23. 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
  24. 1 βανίλια
  25. 150 ml γάλα
  26. 2 κ.σ. ρούμι μαύρο
  27. 75 γρ. σταφίδες
  28. 75 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
  29. 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  30. Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, (ή το μέλι αν έχετε επιλέξει την δεύτερη παραλλαγή)το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

  2. 2

     Προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

     Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια.

  4. 4

     Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ρούμι και ανακατεύετε εώς ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει κάθως στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Κατόπιν προσθέτετε και τη σοκολάτα.

  6. 6

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.

  7. 7

    Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.

  8. 8

    Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με σιρόπι ή μέλι με λίγη κανέλα ακόμα αν το επιθυμείτε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Chryssa1981
Chryssa1981 @cook_8465802
στις
,Ελλάδα
Μιά rock μαμά κ' σύζυγος που τρελαίνεται και το καλό φαγητό και ειδικά για τα γλυκά... Αγαπημένο φαγητόμεξικάνικο, αγαπημένο γλυκόΤΑ ΠΑΝΤΑ...
Δες περισσότερα