κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανητές μπανάνες - φαντασία στο σερβίρισμα
ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Είχα ακούσει για τις μπανάνες τηγανισμένες. Δεν έτυχε να φάω ποτέ για να δω πώς είναι. Μάζεψα λοιπόν γνώμες και γνώσεις από άτομα που είχαν δοκιμάσει και ποικίλες συνταγές, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος site. Τελικά τις έφτιαξα με επιτυχία και με ποικιλία γεύσεων. Θα καταλάβετε τι εννοώ παρακάτω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα, αν έχετε στη διάθεσή σας, ποικιλία υλικών για το σερβίρισμα, να αφήσετε αυτούς που θα δοκιμάσουν να διαλέξουν μόνοι τους το συνοδευτικό. Σας το προτείνω γιατί εμείς (6 άτομα που το δοκιμάσαμε) δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε τι μας αρέσει καλύτερα. Πάντως το καβουρντισμένο σουσάμι με το μέλι στην μπανάνα, το θεωρώ πολύ δυνατή και πρωτότυπη γεύση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. Μπανάνες (όσες θέλετε. Ας πούμε 8 για να σας καθορίσω την ποσότητα για το κουρκούτι)
  2. Για το κουρκούτι
  3. 1 ποτήρι μπύρα
  4. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μέχρι να γίνει ένας λίγο πυκτός χυλός, να κολλάει δηλαδή πάνω στη μπανάνα χωρίς να παίρνει όμως και μεγάλη ποσότητα)
  5. 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  6. καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  7. Για σερβίρισμα
  8. μέλι ή σιρόπι σοκολάτας
  9. και κατά βούλησηκαρύδια, ινδική καρύδα, νιφάδες σοκολάτας, σουσάμι (που θα'χετε καβουρντίσει σε αντικολλητικό τηγάνι)
  10. ίσως και παγωτό βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνετε το κουρκούτι βάζοντας σ' ένα μπωλ αρχικά την μπύρα και προσθέτετε το αλεύρι διαδοχικά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Όταν αυτό θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με την συμβουλή που σας έδωσα στα συστατικά της συνταγής, προσθέτετε και λίγη ζάχαρη, ίσα για να πάρουν χρώμα στο τηγάνισμα οι μπανάνες.

  2. 2

    Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε στα 2 ή στα 3 κομμάτια και τις βουτάτε στο κουρκούτι.

  3. 3

    Σ' ένα τηγάνι, βάζετε το λάδι να κάψει και τότε ρίχνετε τις μπανάνες. Έχετε και στη διάθεση σας μια τσιμπίδα που να μπορείτε να γυρνάτε εύκολα τις μπανάνες μέσα στο τηγάνι μέχρι αυτές να ροδίσουν ελαφρώς και τότε να τις βγάλετε από αυτό.

  4. 4

    Έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας σε ένα ταψάκι όπου θα ακουμπήσετε τις μπανάνες όταν θα βγάλετε απ' το τηγάνι για να μην κρατήσουν λάδια.

  5. 5

    Μετά τις σερβίρετε σε μια πιατέλα όπου θα περιχύσετε με μέλι ή με σιρόπι σοκολάτας και ένα από τα υλικά που σας έδωσα ως επιλογές ή και συνδυασμός 2 μαζί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

MiRaNdA!!!
MiRaNdA!!! @cook_8474487
παντως ακουγεται πολυ ευκολο και ακομα πιο νοστιμο!!με την πρωτη ευκαιρια θα τις φτιαξω και θα επιστρεψω για τα πιρουνακι σου... :)

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις