κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανητές πατάτες οι ωραίες

Τηγανητές πατάτες οι ωραίες

Μαγειρεύτηκε 12 φορές
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Πρέπει να τις καταναλώνουμε όσο γίνεται πιο σπάνια αλλά όταν το κάνουμε καλό είναι να είναι ωραίες! Δηλαδή; Πιστεύω ότι πετυχημένες είναι οι τηγανιτές πατάτες που απ΄ έξω είναι τραγανές και μέσα σωστά ψημένες. Κάθε βήμα από τα ακόλουθα είναι σημαντικό, ακολουθήστε όλες τις οδηγίες, μην ακολουθήσετε μόνο μία ή μερικές! Ακολουθήστε όλα τα βήματα. Καλές τηγανιές...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ιδανικό είναι μόλις κόψουμε τις πατατούλες να τις αφήσουμε δύο ώρες μέσα σε μπολ με νερό να μουλιάσουν, έτσι μειώνεται δραματικά η επικίνδυνη ουσία που παράγεται κατά το τηγάνισμά τους. Στην περίπτωση που το κάνουμε τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά να μην έχουν καθόλου νερό βάζοντας τις μέσα σε μια πετσέτα κουζίνας και συνεχίζουμε όπως παραπάνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
  1. πατάτες
  2. αλάτι
  3. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους ενός περίπου εκατοστού και κάθε ροδέλα σε μακρόστενες λωρίδες. Θέλουμε οι πατάτες να έχουν ίδιο πάχος όσο γίνεται περισσότερο.

  2. 2

    Σκουπίζουμε καλά τις πατάτες να μην έχουν καθόλου νερό.

  3. 3

    Τις αλατίζουμε (ναι, πριν το τηγάνισμα μη ρωτάτε γιατί...)

  4. 4

    Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο (μην ακούσω για πιο "ελαφριά" λάδια, μόνο το ελαιόλαδο είναι υγιεινό...) τόσο όσο να καλύπτει όλο τον πάτο και τόσο όσο όταν ρίξουμε τις πατάτες να καλύψει τις πατάτες μέχρι το μισό τους πάχος.

  5. 5

    Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τόσες πατάτες όσες να καλύπτουν τα 2/3 της επιφάνειας του τηγανιού, ώστε να αφήνουν ανάμεσα τους κενά και να μη κολλάει η μία στην άλλη αλλά και να μην είναι πολύ λίγες γιατί θα καούν πολύ εύκολα.

  6. 6

    Μόλις ρίξουμε τις πατάτες και αφού με γρήγορες κινήσεις τις στρώσουμε μέσα στο τηγάνι, κατεβάζουμε τη φωτιά στη μικρότερη θερμοκρασία που έχει το μάτι μας και μετράμε 1 λεπτό. Στο ένα λεπτό ξανανεβάζουμε τη θερμοκρασία όπως την είχαμε στην αρχή.

  7. 7

    Μέχρι τώρα δεν έχουμε γυρίσει καθόλου τις πατάτες.

  8. 8

    Μόλις δούμε την κάτω επιφάνεια από τις πατάτες να αποκτάει χρώμα ανοιχτό καφέ τις γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά. Μόλις το χρώμα γίνει το ίδιο και απο την κάτω πλευρά τις αφαιρούμε με τρυπητή σπάτουλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

  9. 9

    Μη ξεχάσετε είναι ήδη αλατισμένες! Φάτε τις σκέτες ή πασπαλίστε με ρίγανη, με τριμμένο τυρί ή ό, τι άλλο θέλετε. Καλές τηγανιές...

Αντιδράσεις

Cooksnaps (12)

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις