Τηγανητές ροδέλες θραψάλου με σπανακόρυζο

Καλλιμάνης
Καλλιμάνης @cook_8508225

Λίγα μυστικά ακόμα

Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μερίδες 4
  1. 700 γρ θράψαλα σε ροδέλες Kallimanis
  2. 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  3. 600 γρ. σπανάκι (πλυμένο και στραγγισμένο)
  4. 180 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες
  5. 100 γρ. ελαιόλαδο
  6. 1 1/2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  7. 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  8. λίγο πιπέρι
  9. 20 γρ. χυμός λεμόνι (ή 2 κουτ. σούπας γεμάτες)
  10. 100 γρ. νερό
  11. Για το τηγάνισμα
  12. σκληρό αλεύρι για το αλεύρωμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τα θράψαλα από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

  2. 2

    Τα θράψαλα έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

  3. 3

    Ξεπλένουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε το σπανακόρυζοΣε νερό που βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε βάσει του χρόνου που ορίζει ο παρασκευαστής, μειώνοντάς τον κατά 2 ακριβώς λεπτά, και σουρώνουμε.

  5. 5

    Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 2’ περίπου και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.

  6. 6

    Μόλις πιει τα υγρά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε τα θράψαλασε μπόλικο αλεύρι πανάρουμε τα θράψαλα ένα-ένα και τα κοσκινίζουμε, προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

  8. 8

    Σερβίρουμε τα τηγανητά θράψαλα ζεστά με το σπανακόρυζο.

Αντιδράσεις

Από

Καλλιμάνης
στις