κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανίτες
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 2 κιλα αλευρι
  2. 650 γρ. λαδι
  3. Νερο οσο σηκωσει
  4. 3/4 του κιλου σουσαμι
  5. 3 κιλα ζαχαρη
  6. 1 κιλο μελι
  7. κανελα τριμμενη
  8. λαδι για τηγανισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινιζουμε το αλευρι μεσα σε λεκανη. Προσθετουμε το λαδι κι ανακατευουμε καλα ωσπου να γινουν ενα μειγμα.

  2. 2

    Ριχνουμε λιγο λιγο νερο ωσπου να γινει μια καλη ζυμη καταλΛηλη για φυλλα.

  3. 3

    Την ανοιγουμε σε μεγαλα και οχι πολυ λεπτα φυλλα. Διπλωννουμε το καθε φυλλο - αρχιζοντας απο την αρχη - σε πλατος 5 εκατοστων, τρεις φορες και το κοβουμε σε λοξα κομματια, σε σχημα μπακλαβα.

  4. 4

    Τα αραδιαζουμε σε τραπεζι με προσοχη για να μην κολλησουν μεταξυ τους. Βαζουμε μπολικο λαδι σε κατσαρολα, το αφηνουμε να καψει, ριχνουμε οσες τηγανιτες χωραει και τιs ροδοκοκκινιζουμε κι απο τις δυο πλευρες {τα φυλλα πρεπει να ναι καλα ενωμενα για να μην ανοιγουν στο τηγανισμα }.

  5. 5

    Εχουμε στο μεταξυ ετοιμασει το σιροπι με το μελι, τη ζαχαρη και 2 ποτηρια νερο και μολις τηγανιστουν οι τηγανιτες,τις ριχνουμε μεσα σε αυτο.

  6. 6

    Τις αφηνουμε λιγο να απορροφησουν και κατοπιν μια μια τις τυλιγουμε στο καβουρδιζμενο σουσαμι, ανακατεμενο με λιγη ζαχαρη και κανελα. Τις βαζουμε σε πιατελα και σερβιρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

KristineS
KristineS @cook_8451507
Δεν είναι οι συνηθισμένες τηγανίτες που γνωρίζουμε. Σε παρακαλώ μήπως θα μπορούσες να με πληροφορήσεις για την προέλευση της συνταγής? Εννοώ την καταγωγή της. Ευχαριστώ πολύ.

Από

lena32
lena32 @cook_8451159
στις
,rodos

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα