Τηγανητό καλαμάρι με σαλάτα μαυρομάτικα

Καλλιμάνης
Καλλιμάνης @cook_8508225

Λίγα μυστικά ακόμα

Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μερίδες 4
  1. 700 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο Kallimanis
  2. 1/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
  3. 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι σκληρό
  4. Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  5. 1 πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρια)
  6. 1 1/2 κουταλιά σούπας άνηθος
  7. 4 φρέσκα κρεμμύδια
  8. 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  9. 2 κουταλιές γλυκού λευκό balsamico
  10. 1-2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι
  11. 1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

  2. 2

    Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και την πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρια) και τα βάζουμε σε μία γαβάθα με 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια που έχουμε βράσει και στραγγίξει.

  4. 4

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

    Κόβουμε τριγωνικά την ουρά των καλαμαριών για να μη «σκάσουν» στο τηγάνι, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε ταμποναριστά σε χαρτί κουζίνας.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε το μίγμα για πανάρισμα που αποτελείται από το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι.

  7. 7

    Πανάρουμε τα καλαμάρια, σε καλαμποκέλαιο που έχει «κάψει», τα ξαπλώνουμε στο τηγάνι προς την αντίθετη κατεύθυνση για να μην πιτσιλιστούμε, και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν (2’-3’ λεπτά στην κάθε πλευρά).

  8. 8

    Σερβίρουμε τα καλαμάρια ζεστά μαζί με τη σαλάτα μαυρομάτικα.

Αντιδράσεις

Από

Καλλιμάνης
στις