Τηγανητό καλαμάρι με σαλάτα μαυρομάτικα
Λίγα μυστικά ακόμα
Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr
Υλικά
-
700 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο Kallimanis
-
1/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
-
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι σκληρό
-
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
-
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
-
1 πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρια)
-
1 1/2 κουταλιά σούπας άνηθος
-
4 φρέσκα κρεμμύδια
-
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές γλυκού λευκό balsamico
-
1-2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι
-
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
-
2
Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και την πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρια) και τα βάζουμε σε μία γαβάθα με 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια που έχουμε βράσει και στραγγίξει.
-
4
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Κόβουμε τριγωνικά την ουρά των καλαμαριών για να μη «σκάσουν» στο τηγάνι, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε ταμποναριστά σε χαρτί κουζίνας.
-
6
Ετοιμάζουμε το μίγμα για πανάρισμα που αποτελείται από το καλαμποκάλευρο και το σκληρό αλεύρι.
-
7
Πανάρουμε τα καλαμάρια, σε καλαμποκέλαιο που έχει «κάψει», τα ξαπλώνουμε στο τηγάνι προς την αντίθετη κατεύθυνση για να μην πιτσιλιστούμε, και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν (2’-3’ λεπτά στην κάθε πλευρά).
-
8
Σερβίρουμε τα καλαμάρια ζεστά μαζί με τη σαλάτα μαυρομάτικα.
Σχόλια