κύρια φωτογραφία συνταγής Τηγανητό Λαβράκι με σπαράγγια

Τηγανητό Λαβράκι με σπαράγγια

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
theomotsenigos
theomotsenigos @cook_8489377

Χρόνος Παρασκευής15 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος10 λεπτά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  2. 1 ψιλοκομμένη κόκκινη ή πράσινη καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια
  3. 1 σκελίδα σπασμένο σκόρδο
  4. 1 λεμόνι, τον χυμό
  5. 1 μικρό ματσάκι θυμάρι
  6. 2 φιλέτα λαβράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο σε ενα μεγάλο τηγάνι πρίν προσθέσουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Τηγανίζουμε πολύ προσεκτικά για μερικά λεπτά χωρίς να αφήσουμε το σκόρδο να καεί.

  2. 2

    Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι με την πιπεριά και το σκόρδο. Εάν το λαβράκι έχει πέτσα τότε βάζουμε την πέτσα απο κάτω.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σκεπάζουμε με λάδι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για λίγα λεπτά πρίν γυρίσουμε το ψάρι και ανακατεύουμε τα σπαράγγια.

  4. 4

    Όταν το ψάρι αρχίσει να κραμελώνει (ή εάν η πέτσα είναι τραγανή), στίβουμε το μισό λεμόνι και ρίχνουμε απο πάνς το θυμάρι, σιγουρευτήτε οτι το ψάρι και τα σπαράγγια είναι ανακατεμένα με το λάδι, σκόρδο, πιπεριά, λεμόνι και θυμάρι.

  5. 5

    Τοποθετήστε κάθε φιλέτο επάνω σε 6 σπαράγγια και περιχύστε με το λάδι του τηγανιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με ζεστό ψωμί να τραβήψει τα υγρά, μπορείτε να το συνοδέυσετε με σάλτσα κίτρου η κομάτια grapefruit.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

theomotsenigos
theomotsenigos @cook_8489377
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα