Τηγανητό Λαβράκι με σπαράγγια
Χρόνος Παρασκευής15 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος10 λεπτά
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο σε ενα μεγάλο τηγάνι πρίν προσθέσουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Τηγανίζουμε πολύ προσεκτικά για μερικά λεπτά χωρίς να αφήσουμε το σκόρδο να καεί.
-
2
Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι με την πιπεριά και το σκόρδο. Εάν το λαβράκι έχει πέτσα τότε βάζουμε την πέτσα απο κάτω.
-
3
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σκεπάζουμε με λάδι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για λίγα λεπτά πρίν γυρίσουμε το ψάρι και ανακατεύουμε τα σπαράγγια.
-
4
Όταν το ψάρι αρχίσει να κραμελώνει (ή εάν η πέτσα είναι τραγανή), στίβουμε το μισό λεμόνι και ρίχνουμε απο πάνς το θυμάρι, σιγουρευτήτε οτι το ψάρι και τα σπαράγγια είναι ανακατεμένα με το λάδι, σκόρδο, πιπεριά, λεμόνι και θυμάρι.
-
5
Τοποθετήστε κάθε φιλέτο επάνω σε 6 σπαράγγια και περιχύστε με το λάδι του τηγανιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με ζεστό ψωμί να τραβήψει τα υγρά, μπορείτε να το συνοδέυσετε με σάλτσα κίτρου η κομάτια grapefruit.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια