Τύπου κορμός
Μια γρήγορη έκδοση κορμού
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, την οποία ανακάλυψα στο 7ο βιβλίο του Σ. Παρλιάρου, εκδόσεως της Καθημερινής.
Υλικά
-
1 lt γαλα φρεσκο
-
2 μεγάλα πακετα μπισκοτα τύπου πτι μπερ
-
1 κ.σ μαργαρίνη
-
100 γρ κουβερτουρα (λιωμενη σε μπεν μαρι)
-
4 αυγα
-
100 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 10 κουταλιες της σουπας)
-
200 γρ ζαχαρη
-
300 γρ γάλα για τα μπισκοτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ μπωλ τοποθετουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά - όχι απαραίτητα με το μίξερ-μέχρι να γίνουν χυλός.
-
2
Στο μεταξύ έχουμε βάλει το γάλα να βράσει. Όταν βράσει το γάλα χωρίζουμε την μισή ποσότητα και την ρίχνουμε στον χυλό και ανακατεύουμε.
-
3
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον αραιωμένο πια χυλό στο υπόλοιπο γαλά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει λιγάκι.
-
4
Σε ένα ορθογώνιο σκευος, τοποθετουμε τα μπισκοτα τα οποια τα βουταμε στα 300γρ γάλα και τα στρώνουμε στο σκευος μας και απο πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμα.
-
5
Συνεχίζουμε την διαδιακασία αυτήν μέχρι να τελειώσει η κρέμα. Τελειώνουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με κομμάτια κουβερτούρας + αχνη ζάχαρη (προαιρετικα)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)