Τιραμισού 2
Είμαι λάτρης της τιραμισού, αυτή όμως είναι η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει με διαφορά και ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά
-
1 κ.σ. nescafe ανακατεμένο μέσα σε 1 κούπα με νερό
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
400 γραμ. τυρί κρέμα
-
3 αυγά
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγγα σφιχτή.
-
3
Χτυπάμε χώρια την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγή.
-
4
Ξεχωριστά χτυπάμε το τυρί με το κονιάκ μέχρι να γίνει μία μαλακή κρέμα.
-
5
Αρχίζουμε και ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού ένα-ένα, κρόκους, κρέμα γάλακτος και στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγγα και ανακατεύουμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη για να παραμείνει αφράτη η κρέμα μας.
-
6
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε τσέρκι 26 εκατοστών και με ένα κουτάλι το μουσκεύουμε με τον καφέ.Βάζουμε τη μισή κρέμα και από πάνω τοποθετούμε και το άλλο παντεσπάνι,το μουσκεύουμε κι αυτό με καφέ και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.
-
7
Βάζουμε την τιραμισού στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πασπαλίζουμε με κακάο και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ένα μισάωρο.
Σχόλια