Τιραμισού και για διαβητικούς
Ένα εύκολο γλυκό για διαβητικούς και μη που τα έχει όλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή προέρχεται απο το βιβλιαράκι που βρίσκεται μέσα στις συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Sweet & Balance. η κρέμα που χρησιμοποίησα είναι άλλωστε του Γιώτης, η Sweet & Balance. Το μπολ που χρησιμοποίησα εγώ ήταν σχετικά μικρό. Η κρέμα βγαίνει πολύ νόστιμη και χωρίς το μασκαρπόνε αλλά βγαίνει λίγη.
Υλικά
-
1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γευση βανίλια με γλυκαντικά
-
1 κουτί σαβουαγιάρ
-
125 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή φιλαδέλφεια
-
1 κοφτή κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
-
1 κουτ. γλυκού κακάο
-
200 γρ. ( 1 φλιτζ. τσαγιού) γαλά
-
3 κουτ. σούπας κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύετε το στιγμαίο καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας kονιάκ.
-
2
Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνετε σε ένα μακρόστενο πυρέξ ή σε μπολ της αρεσκείας σας.
-
3
Παρασκευάζεται την κρέμα (βλ. συσκευασία) προσθέτοντας στο νερό ή στο γάλα αναλόγως που θα χτυπήσετε 2 κουτ. σούπας κονιάκ.
-
4
Στην έτοιμη κρέμα προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζεται το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
-
5
Απλώνετε την κρέμα στα σαβαγιάρ και πασπαλίζετε με κακάο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια